[an error occurred while processing this directive] Dagbok   Torsdag 31. august

Intet nytt fra spillerfronten -
Det er nå bare et snaut døgn igjen før overgangsfristen går ut for i år. Desverre ser det ikke ut som noen av de pågående forhandlingene har gått i mål. Fotball247 melder at Vålerenga ville leie Azar Karadas fra Brann for resten av sesongen. Det har Brann nå avslått i håp om å kunne selge ham dyrt til en eller annen utenlandsk klubb. Blant flere har Arsenal har visstnok meldt sin interesse.

Dette avslaget har også satt en stopper for Joachim Walltins øyeblikkelige overgang til Brann. Dermed gir man også opp håpet om å få penger fra en eventuell overgang siden Walltin er Bosman spiller etter sesongslutt.

(På den annen side er det fullt mulig at mange av disse vurderingene er helt på jordet i og med at Bosmandommen kan komme til å stå for fall etter sesongslutt den også. Men den trusselen er såpass ubehagelig å tenke på at vi overser den helt og fortsetter å spekulere som om ingenting er hendt.)

Arbeidet med å hente Aasmund Bjørkan før overgangsfrister utløper fortsetter bekrefter Jostein Johannessen ovenfor Fotball247, han har vært i kontakt med både Bodø/Glimt og Bjørkans agent Kjetil Osvold. Det hele er tydeligvis vanskelig
- Men vi har ikke gitt opp, sier Johannessen til Fotball247.

Grødahl går ved nedrykk? -
Det er vel ingen grunn til å minne VPNs lesere om at sesongen ikke har vært alt en kunne vente seg. Nå begynner slitasjen fra de manglende resultatenen å melde seg: Vålerengas styreformann Morten Grødahl lurer på om han burde forlate klubben hvis det blir nedrykk.

- Hvis jeg finner ut at arbeidet jeg har gjort ikke er godt nok, så finnes det bare èn konklusjon, sier Grødahl til Aftenposten.

Dette utspillet burde kanskje ses på som et forsøk på å få noe av presset og mediatrykket bort fra Tom Nordlie som blir kontinuerlig spyttet på av alt som kan krype og gå av fotballnisser landet rundt for tiden.

- Generelt vil jeg si at hvis ikke en klubbledelse er i stand til å gi trenere riktige arbeidsbetingelser, så er det for feigt å gi trenerne sparken. Vi må heller spørre hva vi har bidratt med. I dette tilfellet er det jeg som har ansvaret. Tom Nordlie har styrets tillit. Den beste måten å bekrefte det på, er å fortelle at hans fremtid aldri har vært tema hos oss, sier Grødahl til Aftenposten.

Og han er nok inne på noe der. Hadde Tom Nordlie fått den spissen han og alle andre som følger Vålerenga skjønte måtte til allerede i desember i fjor er det vel ingen tvil om at klubben hadde ligget å snust på medalje akkurat nå.

Men er det ikke bedre å lære av sine feil og gjøre noe med det istedet for å ta sin hatt å gå?

Musa og Klanen -
Espen Musæus har merket at Klanens humør ikke har vært noe spesielt bra i år. Noe som til en stor grad har gått ut over ham. Han oppfordrer supporterne til heller å være med å trekke i samme retning.

- Vi må prate mer sammen, og ha mer kontakt med Klanen enn det vi har nå. Både spillere, ledere og supportere er viktig deler av Vålerenga, og bør derfor være mottagelige for kritikk fra hverandre, sier han til Dagbladet på nett.

Og fortsetter - Det må ikke bli slik at Klanen ser på seg selv som større enn klubben. Da kan det lett bli for mye underholdning, og for lite støtte. Vi spillere må kunne si at forholdet til Klanen er forholdsvis dårlig uten å være redde for konsekvensene.

Det er klart at Espen er inne på noe der. Når to-, trehundre mann står å skriker ut hvor dårlig en spiller han er burde han ha lov til å si fra at han neppe blir en bedre spiller av det. Han har også rett i at Klanen har blitt gradvis dårligere siden 1996.
Men, det han misser er jo det faktum at klubben ikke har levert varenen de siste tre årene, på tross av et enormt potensial. Og da blir folk sure, usakelige og lite hyggelig å ha med å gjøre. Så enkelt er det.

For de som måtte tro forholdene er noe bedre andre steder anbefaler jeg at man tar en titt på de første kapitlene i Nick Hornbys "Fever Pitch" der Arsenal supporternes enorme forakt, ja hat, til spillerne på laget i sitt hjerte blir beskrevet i inngående deltalj. (Det er mulig at det å trekke frem Arsenal på 70 tallet er litt ekstremt, de hadde vel ikke vunnet noe på 30 - 40 år, men dere skjønner sikkert poenget).

Onsdag 30. august

Øivind Bolthofs skade -
Som kjent måtte Øivind Bolthof gå skadet av banen etter kollisjonen han hadde med (flere av) Lillestrøms spillere på søndag. Skaden var såpass alvorlig at mistet følelsen i armen.

Igår var han på røntgenundersøkelse og kan forsåvidt puste lettet ut. Han må trene alternativt denne uken, siden han fortsatt har problemer med å bevege armen på grunn av en hevelse, men han regner å kunne stille til kamp mot Viking.

Hvis ikke Mikko Kavèn skulle få sjansen fra start...

Jokke til Brann? -
Det er nå bare et drøyt døgn til overgangsfristens utløp og ikke uventet svirrer ryktene. En av de mer seiglivede gjelder Joachim Walltin. Han er som kjent misfornøyd med å måtte spille bekk istedet for på midtbanen hvor han trives best.
(Hva er det som egentlig er gærnt med bekk-plassen? Jeg har nesten ikke tall på hvor mange fotballspillere som vil unngå den plassen nærmest fra enhver pris. Vi nevner ifleng Stig Arne Gjellestad, Freddy dos Santos, Joachim Walltin, osv osv... Liker de ikke å løpe eller?)
Og på midtbanen får han ikke spille fast i Vålerenga, men kanskje i Brann? Der har man jobbet hardt for å få til en overgang før fristens utløp.

- Går det ikke, vil vi likevel ha ham neste sesong. Vi er veldig interessert, og jeg tror det skal gå i orden, sier Branns sporstlige sjef Arne Møller til gårsdagens VG.

VPN har på følelsen at Jokke føler han har gjort sitt i Vålerenga og ikke vil sette seg altfor hardt imot en scenskifte. Vi vil i så fall savne tenningen, stå-på viljen og kjempingen, men kanskje ikke de mislykkede taklingene som bakerste mann.

Bjørkan, igjen -
Det svirrer også standhaftige rykter om Bodø/Glimts Åsmund Bjørkan. Han føler også at han har gjort sitt i sin nåværende klubb og er fortsatt ønsket av Vålerenga, såvidt vi skjønner før fristens utløp. Han er i tillegg ønsket av en del andre klubber blant annet Lyn.

VG skriver idag at forhandlingene om en overgang til Vålerenga er gjenopptatt ettersom Bodø/Glimt har funnet en erstatter i Kongsvingers Eirik Dybendal.

Vålerenga er visstnok villige til å legge 2 MNok på bordet for å få til en overgang.

Det er egentlig fint med slike frister for da kan regne med en avklaring før uken er omme.

Sportsquiz på Bohemen -
Idag er det seriestart for Bohemens legendariske sportsquiz. Vi regner med at alle har ordnet barnevakt og stiller ikveld kl. 19.30, proppfulle av faktakunnskap om de merkligste emner.

Alle Rettigheters musikkonkuranse -
Og mens vi er inne på reklame kan vi ta med at flere burde besøke web-sidene til fanzinen "Alle Rettigheter" først og fremst fordi de er meget bra, men også fordi det for tiden foregår en meget spennede musikkonkuranse hvor en vinner visstnok ennå ikke er kåret. Det må da være bedre å vise sine enorme kunnskaper om ska og rockabilly enn å kaste bort tiden på arbeid. Det er bare å klikke videre herfra Les
mer

Tirsdag 29. august

Vår alles Ivar Hoff -
Mens stakkars Svein Mathisen holder igjen så godt han kan har Ivar Hoff mistet selvbeherskelsen fullstendig. Han brukte bortimot halve sendetiden til TV2s Fotballekstra søndag på å kreve Tom Nordlies avgang. Hva grunnen kan være til det voldsomme utbruddet retning Vålerenga er uvisst, ingen kan huske at Hoff har krevd hverken at hverken Starts, Haugesunds, Moss eller Brynes trenerehode på fat. (Det kan kanskje tenkes han går med en liten Vålerengatrener i maven, men det er vel for absurd.)

Bakgrunnen for kritikken er selvfølgelig at Vålerenga ikke har tatt all verdens poeng i det siste.

­ Dersom Vålerenga taper for Molde om to uker står de med 19 poeng etter 22 serierunder. Det er dårligere enn hva de hadde da de rykket ned i 1996. For en fotballtrener består hverdagen i å se på tabellen. Det burde også Vålerenga begynne å gjøre snart, sier Hoff til Fotball247 som på spørsmål om det betyr at Nordlie Burde ta sin hatt å gå får bekreftende svar.

Hoffs forsøk på beserkergang har falt flere tungt for brystet.
- Vi mener det er beklagelig og uheldig at han litt ukritisk mener at trenere bør sparkes. Det blir for enkelt, for tabloid og for flåsete. Og det skader trenerens anseelse, sier trenerforeningens daglig leder Teddy Moen til dagens VG. Han fortsetter, til Nordlies forsvar
- Det er for mange nyanser som ikke kommer fram i Ivars kritikk. Tom er ikke alene årsaken til at Vålerenga sliter. Det har like mye med mannskapet, resten av klubben og ny spillestil å gjøre.

Vel, hvis det er det beste forsvaret en kan komme opp med blir man nesten fristet til å hive seg på Hoffs korstog. Heldigvis for Nordlie finnes det flere bedre argumenter som taler til hans fordel: Det er verdt å huske på at laget er i en oppbygningsfase etter marerittsaktige sesonger siden 1996 (1997 selvfølgelig unntatt), med minst ett trenerbytte per år. Har først klubbledelsen bestemt seg for å satse på kontinuitet burde de holde fast ved det. Ihvertfall ut den perioden Tom Nordlie ba om før han ble ansatt. Det var da avgjørelsen om trener ble tatt, å hive seg på øyblikksløsninger blir, for å bruke ett forslitt uttrykk, som å pisse i buksa for å holde seg varm.

Og ser man litt på tabellen som Ivar Hoff ivrer sånn etter er det jo også ganske påfallende at Vålerengas målforskjell er så mye bedre enn de andre nedrykkskandidatene: Start har (29-51, -22), Haugesund (28-51, -23), Vålerenga (25-32, -7), Bryne (26-45, -19), Moss (32-38, -6), Bodø/Glimt (42-47, -5). Dvs ut fra målforskjellen, som pleier å være et meget godt mål på plassering, burde Vålerenga ligge to tre plasser høyere. Så det kan faktiskt være noe i Nordlies snakk om "uflaks".

Dette kan bli dyrt -
Aften Aften har regnet seg frem til at Vålerenga kommer til å tape masse penger om de går ned i år. Dette resultatet var så overraskende at avisen besluttet seg å ringe Jon Nordbrekken

- Vi har ikke rykket ned ennå. Det blir litt tidlig å snakke om dette, selv om vi ser situasjonen vi også.

Når avisen påstår at summen kan nærme seg 18-20 MNok trekker Nordbrekken frem den svarte skyen som hviler over alle norske lag for tiden.

- Det spørs hvordan overgangsreglene blir etter EUs behandling av saken. Hvis det ikke blir mulig å få solgt spillere dyrt, endrer situasjonen seg fullstendig.
- Jeg tror at et bortfall av dagens ordning ikke vil slå positivt ut for noen i norsk fotball, sier Nordbrekken til Aften Aften.

På spørsmål om spillerkjøp bekrefter Nordbrekken at ASAet fortsatt er villig til å være med og fortsetter
-.... Men jeg tror det eneste som nytter [for å unngå nedrykk] er hardt arbeid, det er det som skal til, sier Nordbrekken.

Dommertabbe avslørt -
Det er bare å innrømme det, jeg er fortsatt sur for den feilaktige offsideavblåsningen av Espen Musæus mål på søndag. Og her er bevisene på at det virkelig var feil, tatt fra TV2s Fotballekstra


Her ser vi Musæus klart onside minst en meter lengre fra mål enn Bjarmann like før ballen blir spilt.

Og her ser vi Espen Musæus, fortsatt i onside posisjon på vei mot mål med ballen i hælene like etter.

Den tabben kostet ett poeng, mange menneskers nattesøvn og gode humør. Dommerjævel!

Damene -
Neste kamp er blitt flyttet frem i tid. Bortekampen mot GIF/NIL går alledrede idag tirsdag 29/8 kl. 18.30 på Nittedal gress. Kampen skulle egentlig spilles til helgen men Kaia Ruud Solem og Lisa Woods er tatt ut til landslagssamling (J 18) som går den helgen. Kampen er en meget viktig og vanskelig bortekamp.

VIF 86 til Europa! -
Vi har fått denne hyggelige historien fra Vålerenga Captains som kanskje kan lyse opp i en ellers grå og trist hverdag.

Ja, akkurat det har vært en drøm i flere år, men bortsett fra suksessen i cupvinnercupen for et par år siden ender det som regel med drømmen, så også i år. Men - søndag ettermiddag klarte faktisk Enga å kvalifisere seg for spill i Europa! Laget fra Vålerengas gode 1986-årgang klarte det som A-laget er milevis unna å greie.

Som vinner av den prestisjetunge Nike Cup er de nemlig Norges representant i det europeiske sluttspillet i april 2001. Og ikke nok med det - de beste landene fra Europa er igjen kvalifisert til verdensfinalene....

Etter innledende runder rundt omkring i landet forrige helg, var det tid for sluttspill på Ski lørdag og søndag. Våre gutter (og Monica!) vant sin gruppe lett etter 1-1 mot IK Våg, 10-0 over Melhus og 10-1 over Kråkerøy. I finalen møtte de den andre gruppevinneren; Lillestrøm. LSK åpnet best og ledet 1-0 etter 8 minutter. Målet kom etter mye klabb og babb etter en dårlig klarering i Vålerenga forsvaret. Etter dette kom Vålerenga mere med og Espen Hafsengen satte fortjent inn 1-1 på et nydelig skudd fra skrå vinkel etter 18 minutter. Vi hadde etter dette flere store muligheter, men skuddene gikk enten utenfor eller rett på keeper.

I starten av 2. omgang blir Vålerengas lynraske spiss Ernest Agyei spilt nydelig fri og alene med keeper feiler han ikke; 2-1 og kjempejubel! Begge lag spilte seg til flere feite muligheter utover i omgangen, nærmest var nok Lillestrøm med et skudd i tverrligger og ned på streken. LSK presset naturlig nok på slutten, men Enga med keeper Mikael Erga i spissen holdt unna og finaleseieren var til slutt i boks. Det smakte utrolig godt med seier over Lillestrøm denne ettermiddagen, også med tanke på det som skjedde på Åråsen noen timer seinere.....

I tillegg til gratis tur og opphold til det europeiske sluttspillet i Nike Cup, mottar spillerne bager, treningsdresser, fotballsko, draktsett m.m. Virkelig en seier som smakte!

Banens beste spiller: Knut Bache, Vålerenga.

Stammen av vinnerlaget besto av spillere fra "Captains", men "Attacks" var også godt representert.

Quiz -
Det begynner å nærme seg seg seriestart for Bohemens legendariske sportsquiz. Kjell Grønningen er sjef og allerede imorgen, onsdag 30/8 kl. 19.30, er det klart for første runde. Det er vel neppe trolig at Thomas Berntsens eller Verste Vestkant lar seg vippe av pinnen, men mirakler har jo skjedd før og det kan tenkes at deres opphold i Champions League har slitt hardt på begge lagene. Det er med andre ord viktig at man får ryggen og ikke minst onsdagskveldene fri fremover.

Mandag 28. august

Aki på nett! -
Syksy 1982. Se ei ollut mikään kaunis ilta, mutta se oli ilta kumminkin. Italia pudottaa Brasilian skandaalimaisesti Espanjan MM-kisoista finaalista. Sen urheilullisen vääryyden päätin kostaa. Ja kuusivuotiaan päätös oli vakaa. Faija, broidi ja mä. Kannelmäen hiekkakentällä faija kysyy HJK:n juniorijoukkueelta pääsisivätkö pojat mukaan. Mukaan päästiin. Mutta poispääsyä ei enää ollut: se vei mukanaan.

Mer av denne spennende historien kan leses på www.aki.vpn.no Aki Riihilahtis nye hjemmeside. Også på norsk. Det er med betydelig stolthet VPN går fotball247 og Sportsprofiler i næringen og "hoster" Aki på nett Les mer

Vålerenga 2 mot Ørn -
Vålerenga 2 stiller et spennende lag mot serieleder Ørn Horten på Bislett i flomlystid (kl. 1930)i kveld. Pa får lov å spille stopper på klubblaget for en gangs skyld,og med både Haraldsen (3 gule) og Andi (rødt kort i sist 2.div kamp) er ute av laget, gjør at det endelig er plass til 1.års senioren Stian Gundersen på stopperplass. Ørni er tilbake fra skade og bekler rollen som høyre indreløper på en midtbane, som for øvrig består av unggutene Andreas Skjønsberg og Amir Sharif. Sistnevnte kanskje Vålerenga 2`s beste spiller totalt i år.

Disse starter: 27 Tomas Sandem - 5 John Reidar Jensen, 3 Pa Modou-Kah, 6 Stian Gundersen, 4 Hai Ngoc Tran - 7 Bjørn Arild Levernes, 17 Andreas Skjønsberg, 11 Amir Sharif - 15 John Eirik Ødegaard, 18 Kamal Saaliti, 14 Rune Hagen.

På benken finner vi. 1 Anders Granstad, 8 Christian Thorbjørnsen, 20 Geir Johannessen, 9 Lasse Marthinsen og 16 Jamal el Mazari.

På vei ned? -
Mandag morgen. Vålerenga har nok engang spilt jevnt med motstanderen, men desverre gitt fra seg de poengene man "egentlig" fortjente. Og som så mange ganger før har poengene forsvunnet i siste sekund eller etter en eller annen bisarr dommeravgjørelse. Et mønster? Ja, utvilsomt.

Er alle dommerne i serien udugelige? Har fotballgudene noe spesielt imot Vålerenga? Mulig det, men det mønsteret tydeligst viser er at årets lag mangler vinnerkultur, nemlilg viljen til å presse ballen over mållinjen uansett hva som står i veien. Man kan, med rette, si mye stygt om en spiller som Kjell Roar Kaasa, men vilje til å få ballen i mål hadde han. Hvorfor kan ikke spillere som har 100 ganger så mye fart og teknisk kompetanse ta sjansen, vende og skyte, istedet for å trille ballen tilbake til Kjetil Rekdal?

Vålerenga har visst gjort ytterligere forsøk på å hente inn flere spillere foran denne kampen: Kjøp av Aasmund Bjørkan og leie av Andrè Schei Lindbæk ble forsøkt forrige uke.
- At vi gjorde et forsøk på å hente nye spillere, forteller litt om hvilken situasjon Vålerenga er i. De andre bunnlagene tar jevnt og trutt poeng, og det sliter ekstra på oss, sier Morten Grødahl til Aftenposten som også forteller at forsøkene på å få inn spillere til årets sesong kommer til å fortsette helt frem til overgangsfristen går ut 1. september.

Tross Ivar Hoffs gnål om trenerbytte lover Tom Nordlie at plassen skal berges
- Det er 15 poeng igjen å spille om. Vi skal ha mange nok av dem til å berge oss, sier han til Aftenposten.
- Vi hadde en omgang hver, og det målet som Espen Musæus fikk annullert for offside var en meter onside. Jeg har sett tv-bildene, sier Nordlie om gårdagens kamp til Dagsavisen og fortsetter
- Jeg har fått sparken og jeg er blitt skilt. Men jeg har aldri rykket ned med en klubb. Og har ikke tenkt å gjøre det nå heller.

Vi for vår del begynner så smått å forberede oss på nedrykk. Ikke fordi vi ikke har tro på Tom Nordlie som trener, men rett og slett fordi det ser ut som om dette laget ikke har seiersvilje nok til å greie tilværelsen i Tippeligaen. Når det er sagt må det også være lov å legge til at ingenting hadde gledet meg mer enn at laget hadde bevist at jeg er fullstendig på jordet.

Dommere -
Uten at vi gidder å legge skylden på dommerne for tapet igår, viste Frode Kvam & co. fram flere av de sykdommene som rir norsk dommerstand som en mare.

Hørt på Åråsen igår: "Jeg ville gitt hva som helst for å få en dommer som konsekvent hindrer lag i å stjele meter på frispark, som konsekvent trekker muren 9 meter unna frispark og som konsekvent tillater hardt spill, og som slår hardt ned på filming og grisespill." Tiltredes.

Aftenposten ber Kristen Viikmäe lære seg offside regelen. Hva med om linjedommerne hadde lært seg offsideregelen? Gårsdagens kamp var en oppvisning i dårlig offsidedømming. Det slo ut for begge lag men kanskje verst for Vålerenga som ble frastjålet ett mål. Og ikke minst, feilaktige offsideavblåsninger stykker opp spillet og ødelegger fotballkampers underholdningsverdi. Jeg personlig vil mye heller klage på en dommer som tillater et såvidt offside angrep fra motstanderen enn en som blåser av alle stikkballer i bakrommet. Her er det noe å ta tak i NFF: Bruk heller tid på dommerundervisning enn kamp mot tifoarrangement.

Mikko Kavèn -
Mikko Kavèn fikk endelig sin seriedebut for Vålerenga igår. Han klarte seg utmerket, blant annet med en redning som hindret Vålerenga i å dra hjem med 1-3. - Jeg har ikke spilt siden vi møtte Chelsea i mars i fjor sier han til Aftenposten. Antagelig ble det også hans siste opptreden for a-laget, han forlater Oslo så snart han finner en ny klubb. Vi for vår del kunne godt tenke oss å se ham i klubben i fremtiden også, men den båten er vel gått?

Fredag 25. august

Bjarmann piper.... -
Vi varmer opp mer til søndagen: Lillestrøms helt Torgeir Bjarmann klager over NFFs avgjørelse, (Tommy Berntsens karantene), på sin hjemmeside under fotball247.com. Greit nok, men han tar den litt lenger enn det jeg kan være enig i.
Bjarmann skriver: "Det er jo mulig at det finnes VIF supportere i disse kontorene som synes at det er greit at Tommy ikke spiller neste kamp?"

Hallo? Og jeg som trodde vi var paranoide i Vålerenga og VPN, (særlig VPN!!)
Tror ikke jeg trenger å utdype hvor voldsomt bak mål den uttalelsen er.
Og kjenner vi NFF rett så får nok Bjarmann en ukes straffeleir etter slike uttalelser. Det hadde faktisk vært litt kult.

John Fredriksen trår til -
Tom Nordlie har tatt en liten frokost med John Fredriksen igår, forteller Dagbladet idag. (Skjønt liten og liten, noe sier meg at de gutta der ikke nøyer seg med et knekkebrød m/gulost...) Fredriksen har, i motsetning til Vålerenga Fotball, hatt en knallsommer, og nå vil han skyte mer penger inn i Vålerenga. Nordlie fikk fortalt Fredriksen hva han ønsker seg av spillere og annet, og ifølge Dagbladet fikk han gjennomslag for dette hos Fredriksen og investorene. Da skulle ytterligere en spiss, en indreløper og en ving være på vei. Fredriksen eier idag 10% av aksjene, og selv om han har ytret ønske om å øke posten sin har det vært vanskelig å finne selgere, sier Even Haugen i ASA. Noe som overrasker meg, for å være helt ærlig.

Jeg liker dette. Tom snakker direkte med en av de store kara med pengesekken. Og Fredriksen, oppvokst på Vålerenga som han er, er villig til å støtte klubben ytterligere. Tom forteller han den sportslige siden, investoren overbevises og gir vår trener det han trenger for å bringe Vålerenga Fotball videre. Sånn bør det vel funke?
Jeg vet iallefall hvem jeg skal takke dersom dette bidrar til å bygge et skikkelig fotball-lag med en rendyrka filosofi under Nordlies ledelse.

Lillestrøm på søndag. -
Jada, nok en "skjebnekamp", denne gangen mot erkerivalen LSK. Tipper det er noen sportsjournalister som har våte drømmer om hva slags overskrifter de kan komme til å lage om "krisen" i Vålerenga etter den kampen.
Glem det. Tenk heller på overskrifter som "Reiste seg mot erkerivalen" el. Det forventer jeg, for vi har tapt nok nå.
Og forresten; Lillestrøm er en bygd utenfor Oslo. Ikke i Oslo. Altså, bare for å kjøre det helt klart for alle: dette er ikke noe derby av noe slag. Selv om pressa og LSK sikkert vil ha det til det.

Lillestrøm mangler faktisk noen sentrale spillere på søndag. Etter LSKs kamp mot Bodø/Glimt og noe salig surr fra dommer og NFF er det vel slik at Runar Kristinsson og Tommy Berntsen må sone på søndag. LSK er selvfølgelig i harnisk mot NFF, ettersom Tommy Berntsen slapp sitt gule kort, (han tok det "for" Kristinsson eller Bjarmann, ikke spør....), men allikevel må sone en match for "uredelig oppførsel".
Rent teknisk ler jeg av NFF, som nok en gang driter seg mer eller mindre ut med sin overstyring og sine salomonisk kloke domsavgjørelser. Men jeg misliker LSK intenst. Veldig intenst. Dermed er jeg rimelig blid over dette, i og med at tapet av de to spillerne klart svekker Lillestrøm på søndag.
Allikevel vet vi jo hva Brann gjorde med oss forrige søndag, vi bør vel ikke akkurat undervurdere LSK heller.

Tipper vi stiller med Bolthof i kassa, og Døhli, Hagen, Hovi og Tran bak. Tran bør nok få tillit foran Jokke denne gangen, spør du meg. Aki trer nok inn på midtbanen igjen, sammen med Rekdal og Viljugrein. Og jeg sjanser på at Pa får spille på topp sammen med Viikmäe og Steffensen som begge gjorde et godt inntrykk på meg forrige kamp.
VPN skal prøve å få bekreftet laget fra trenerne senere idag.

Jeg prøver IKKE å tippe resultatet. Det er for risky. Jeg bare tror at gutta gir absolutt alt.

Må innrømme, jeg er altfor spent på denne kampen til at jeg kan sitte i Oslo og vente på søndagen. Så jeg evakuerer byen og gjemmer meg på en hytte hvor jeg skal bygge opp noen skikkelige fyllenerver til søndagen. Akkurat som om jeg trenger det.
Kjære Vålerenga, la meg få en lykkelig søndag.......

Torsdag 24. august

Endelig vilje til langsiktig tenking? -
Veldig stille om Vålerenga i de fleste nett og papiraviser. Vi er jo alle så glade for at Rosenborg er i Champions League.... Selv håper jeg at de tar et herlig TWAR-boblebad alle mann. Særlig Eggen.

Men Fotball247 fortsetter i god stil med en lang, (og bra), artikkel om Vålerenga og vår framtid.
Vålerenga har havna i sumpa igjen, langt nede på tabellen. Slik vi har vært så mange ganger på 90-tallet. Allikevel sier Morten Grødahl til Fotball247 at Tom Nordlie skal ha tillit - uansett. Grødahl viser selvinnsikt da han poengterer at "historien har vist oss at hvis vi ikke orker å tenke langsiktig, er vi dømt til å bli en klubb som vandrer i midtsjiktet eller nedre sjikt hvert år".

Grødahl forteller videre at man også vil implementere Nordlies (og Bakkes) fotballfilsofi nedover i Vålerenga, også blant de yngre lag. Det skal utvikles en egen Vålerengastil for hele klubbens sportslige satsing.
Nordlie sier til Fotball247 at det er lettere å rekruttere spillere dersom man har en kontinuitet på spillestilen. Dette vil dog ta tid. Vi ser jo at de store resultatene ennå ikke har kommet...denne sesongen har jo ikke akkurat vært en jubelfest...
Tom fremhever at det vil nok ta 2-3 år, og at da må kontinuitet være et ord med innhold, ikke et "selskapsord". Både Jostein Johannessen og Grødahl samstemmer i dette og sier at Nordlie og Bakke nyter full tillit.

Vel, da er vi omtrent der igjen. Vi har en ny trener, vi har ikke helt slått til i Tippeligaen...for å si det sånn. Noen få supportere(?) har begynt å sutre om trenerbytte, og de kan bli flere hvis nedrykket kommer. Kanskje ville noen av ASA-gutta begynt å pese også hvis det skjedde?

Grødahl viser i denne artikkelen noe som det er lite av i Vålerengas lederhistorie: selvkritikk. For jeg er ikke et sekund i tvil om at selve kjernen til våre begredelige resultater på 90-tallet ligger på ledelsesnivå i Vålerenga. Klubben, og i senere tid med innvolveringen av ASAet.
Det er ikke trenere og spillere som bærer sluttansvaret, men de som har ansatt dem og gitt dem den sportslige jobben. Vi har alltid hatt for mange konger som ikke snakker sammen, ikke tenker sammen og er mer opptatt av å fremme seg selv og sine meninger fremfor å jobbe for klubben. Senest i vinter så vi dette. Ok, noen unntak har det vært, men det er forsvinnende lite i den store sammenhengen. Og når det er så mange som vil styre skuta er det helt umulig for oss vanlige dødlige supportere å forstå hvem det som sier hva, gjør hva og hvem som er skyldig når dritten smeller i veggen.
Da sitter vi igjen med en generell mistillit blant supporterne til klubb og ASA. Iallefall hos meg.
Jeg orker ikke begynne en gang å peke på alle de gale avgjørelsene som har vært gjort når det gjelder alt fra innkjøp av spiller til hvor søplebøtta skal stå på Valle.
Men det er nok fler av de gale avgjørelsene enn av de riktige.....

Men, og det er et stort MEN. En skikkelig bra avgjørelse har blitt tatt, nemlig at vi hentet Tom Nordlie og Bakke. Først og fremst har jeg klokkertro på Nordlies spillesystem. Rent fotballfaglig, i den grad alle tv-matchene jeg har sett gir meg noe som helst kunnskap. (hehe)
Nordlie har også en utpreget "Vålerenga-personlighet", og han bryr seg om supporterne mer enn de fleste. Noe vi så på treningen etter Stabæk-tapet og i hans henvendelse om å treffe supporterne på Bohemen.
Til syvende og sist handler alt om tillit og det å tro på Tom Nordlie. Hvorvidt styre og stell i klubb og ASA klarer å beholde tilliten til Nordlie, uansett hva som skjer, og gi han støtte og kroner til å gjennomføre sine planer, er hele nøkkelen til Vålerengas fremtid. I såfall vil jeg også begynne å få tilliten til styre og stell tilbake.

Jeg har tatt mitt valg: jeg tror på Nordlie, samme faen, også om vi rykker ned. Det BØR lederne våre også gjøre.......

Oslo også i utvikling? -
Jøss! Dagsavisen melder idag om at NFF satser på å bygge en hel del nye (kunstgress)baner i Oslo. Endelig har de innsett at den eneste byen i Norge har vært grovt forsømt på dette feltet.
Det er jo bra dette skjer. Synd det bare tok like lang tid som avgjørelsen om Operaen og hovedflyplassen tilsammen....
Vi har Valhall uansett!

Apropo NFF -
Ikke direkte Vålerengarelatert, men jeg kan ikke dy meg. I forrige uke ble det meldt om at NFF har gitt ut 2000 (tror jeg) gratisbilletter til korsangere for å skape stemning på landskampene.
De skal da synge fotballsanger i vakkert samstemt sølvguttstil, såvidt jeg skjønte.

Dette er kanskje det beste eksemplet jeg har sett på de 10 siste år på hvor fjernt NFF står fra de menneskene som er kjernen i fotballpublikummet på stadionene rundt i Norge. Og det finnes ikke få eksempler.....
De skjønner absolutt ingen ting, og jeg vet at Espelund sitter og klør seg i hodet nå: "hva er det som er galt med gratisbilletter til korsangere?"

Vel, skjønnhet kommer innenfra. Kjærlighet til fotball og stemning på tribunen også. Skjønner? Ikke det nei....

VPN presiserer - billetter til Lillestrømkampen -
Sjappa har tatt kontakt med oss - ser ut til at Dagboka tidligere i uka lurte noen av dere til å tro at det var utsolgt for billetter til LSK-matchen. Det er det ikke.
Det er ca. 900 billetter igjen, av 1300. Poenget var at det er Sjappa som har billettene, og dersom de 900 blir solgt ut så er det utsolgt og fullt på vår tribune. Og det blir det vel?
Forøvrig melder Sjappa om nyheter på klesfronten også.

Onsdag 23. august

Overganger... -
Avisene er rimelig tomme for Vålerengastoff idag. Derimot er de fulle av Premier og Champions League. Roar Strands antall kamper og Myggens forkjølelse. Helt uinteressant.....

Men på Fotball247 finner vi en lengre artikkel om overganger og nyinnkjøp av spillere til Vålerenga. Nettstedet fokuserer på at et større antall spillere skal, kan eller vil forlate klubben frem mot sesongslutt. Joakim Walltin er aktuell for Brann og Lillestrøm, Pagge har dratt, Magic er på utleie i Sandefjord, Hagabakken gikk gratis til Kjelsås, mens Moss og Start er ute etter Ødegaard. Dag Riisnæs og Kavèn er uansett på vei ut.
I motsetning til Fotball247s lette krisemaksimering er trener-Tom helt avslappet. Han mener dette ikke er en spillerflukt, men en naturlig utrenskning. Tom kommer med en av sine vakre sammenligninger:

"Det blir jo naturlig at når man har hatt en spillestil som Carl I. Hagen og så skal gå over til Erling Folkvord, så er det noen som ikke passer like godt inn som andre", sier Tom til nettstedet.

Tom ønsker seg også mer spisskompetanse og yngre spillere. Han vil ikke ha 30-åringer på benken, sier han til det kritiske nettstedet.

Kan`kke si annet enn at nok en gang styrker Nordlie min tro på han og filosofien hans. Personlig er jeg litt skeptisk til at vi slapp Pagge, men utover det er det vel liten tvil om at vi kommer til å savne innstillinga til Jokke mer enn spillet hans, ihvertfall med tanke på det han har prestert i det siste. Trives han ikke samtidig som han ikke får det til på banen, er det vel helt greit at han drar. Magic Thorsen var ingen suksess, og imotsetning til spillere som Mirkovic, Gunnarsson og Ellefsen fikk han flere sjanser til å vise at han dugde. Helt greit at han er ut.
(Apropo de siste 3 nevnte, Fotball247 tar en "Dagbladet" og kaller de feilkjøp. Vil kanskje heller kalle de feil"salg"? Vi skulle iallefall aldri gitt fra oss Gunnarsson...) Når det gjelder Ødegaard vil han jo bli hos oss, så det er et pengespørsmål, vil jeg tro. ASA fikser det?
Dag har tjent lenge nok, han har sagt fra på en anstendig måte at han vil vekk. Også greit. Når det gjelder Mikkos evt. avgang er jeg litt mer skeptisk. Han ble kasta til løvene mot Chelsea når han kom til oss. Og jeg har sett han gjøre kanonredninger på annetlaget, samtidig som jeg hører at noen av spillerne mener han er bedre enn Bolthof. Kanskje han burde fått sjansen mer?

Uansett må jeg si meg enig med Nordlie, vi snakker mer om en helt naturlig spilleravgang her. (Utrensking er et negativt ladet ord i disse dager, Tom.) Det er få av de nevnte spillerne jeg kommer til å savne.
Nordlies tro på yngre spillere i et fast system er vel nettopp det som er basicen til bartissene i RBK. Det ser ut til å funke....
At Fotball247 heller vil gjøre innkjøringen av et slikt system om til spillerflukt får stå for deres regning. Vålerenga trenger å bli kvitt litt av det gamle, og hvis det medfører at vi får inn unge spillere som Dos Santos, Viikmäe og Steffensen kan jeg ikke si annet enn at jeg blir blid av sånt.

Støtt Captains! -
I helgen spiller våre Norway Cup-helter VIF 86, mer kjent som "Captains", sluttspill i Ski Idrettspark i det som kalles NIKE cup. Der møter de følgende lag til følgende klokkeslett:

26 / 8 -00 Kl 12-00 VIF - IK Våg
26 / 8 -00 Kl 15-00 VIF - Melhuus IL
27 / 8 -00 Kl 10-00 VIF - Kråkerøy


Dersom de vinner alle tre spiller de finale mot LSK (æsj!) på 27.8, kl. 1600.

Her er det bare å ta seg en tur til Ski og se på et Vålerenga-lag med vinnerkultur!

Tirsdag 22. august

Vi sløser mest? -
Dagbladet har idag smekket sammen nok en fascinerende statistikk som gir oss et klart og tydlig bilde av virkeligheten. Nei, ikke en som forteller at nordmenn mellom 45 og 50 er den folkegruppen i Europa som spiser mest softice mens de ser på video, men en som viser at Vålerenga sløser mest med sjansene sine, og at vi er et av de lagene i Tippeligaen som skaper flest sjanser og har færrest sjanser mot oss.

Nordlie sier selv at han syns vår forsvarsspill er bra, mens angriperne skaper mange sjanser. Men vi klarer ikke å utnytte dette.
Dette har vi vel vært gjennom før, eh Dagbladet? Og alle vet vel dette? Men noe må man jo skrive om, og også vi i VPN kan koke sammen en artikkel på litt statistikk. Ikke i dag, da.

Det nevnes også at idrettspsykolog Frank Beck har vært hos Vålerenga fire ganger siden januar, men Nordlie sier at dette ikke er noe krisehjelp.
Frank Beck er han karen som får en million eller så for å si: "den som leder kampen når dommeren blåser av... (åndeløs spenning red.anm)....den vinner kampen!"
Men, hei - hvis det funker på våre spillere så er det bare å kjøre på!

Kjetil Rekdal taler... -
...på sin egen hjemmeside, noe vi også finner sitater av i Dagsavisen og Nettavisen. Han konstaterer at han er drittlei av å tape kamper på uforståelig vis. Og at presset øker på oss i bunnstriden fordi de andre lagene bak oss tok poeng. Da er det bare å bite tenna sammen da, Kjetil. Det gjør vi.

Neste match -
Vi ser allerede nå framover til neste kamp, (er`kke noe vits i å se bakover..). Og Sjappa melder et par ting til oss: De holder åpent mellom 1400 - 1630 på søndag i forkant av kampen. Man kan da kjøper billetter til kampen også. Sjappa poengterer at bortesupporternes billetter er alle hos dem. Altså, utsolgt for Vålerengabilletter i Sjappa, fullt på vår seksjon på Åråsen. Og siden vi ikke har hørt om noe typisk utsugerstunt fra LSK iår, regner vi med at nettopp det skjer: fullt med blårødt deroppe søndag.

Ellers tar vi med oss at Runar Kristinsson og Tommy Berntsen må sone for gule kort på søndag. Det skal egentlig være en fordel for oss, men vi så jo hva som skjedde forrige kamp........?

Lars Bohinen -
I forrige uke registerte jeg i Dagbladet på Nett at Lars Bohinen, kanskje en av de verste klubbho... i norsk fotballhistorie, snakket om at han ville hjem til Norge, og at han hadde en forkjærlighet for Vålerenga. Dagbladet ventet seg et kappløp (vel...! red.anm) mellom Vålerenga, Stabæk og Lillestrøm om Bohinens signatur.
Har ennå hans tildels arrogante uttalelser fra ifjor sommer summende i bakhodet. Noe om at vi måtte ikke tro at han ville bli i Vålerenga, selv om han hadde kommet på utlån i sommerferien. Og at det var pengene som gjaldt. Kanskje er jeg gammeldags, kanskje er det slik realiteten er.
Men sånne spillere som uttaler sånne holdninger vil jeg helst slippe i klubben. Spør Forest-supporterne om hva de syns om mannen....

Pagge... -
Skal ikke henge oss altfor mye opp i ex-spillerne våre, men Pagge debuterte for FC København igår mot Midtjylland. Pagge spilte bra med Brattbakk, smalt ballen i tverrliggeren, melder Fotball247. Men han scorte ikke.
Høres underlig kjent ut....

VPN beklager -
Som noen av dere sikkert har fått med seg spilte Vålerenga 2 mot Ullensaker/Kisa (!) på fredag som var. Vi tapte 3-0. Ifølge Eidsvold blad spilte Vålerenga 2 veldig dårlig og Kisa-gutta hadde full kontroll.

VPN har ikke noe referat av denne kampen. Og den skyldige blir tvunget til å ta ridetimer på broncoen Hellbound, naken på en piggtråd-sadel. Resten av oss i redaksjonen kan ikke annet å beklage så mye til våre lesere og si at det ikke skal gjenta seg. Ikke iår iallefall.....

Mandag 21. august

Nei, det skjedde ikke.... -

Jeg har gått i fornektelse. "Self-denial" for de av dere liker å være internasjonale. En psykologisk tilstand hvor man nekter å akseptere at noe traumatisk har skjedd.
Joda, jeg fikk meg med noe, nemlig at Vålerenga herjet med Brann i 1.omgang. Vi spilte offensivt, spillerne gjorde seg spillbare, pasningene kom og vi hadde Brann godt opp i et hjørne. Dog uten at vi fikk mål.
Jeg fikk med meg at Viikmäe så ytterst lovende ut, sterk og rask. Også så han skikkelig sulten ut, på mål altså. Steffensen kom også bra igang i sin debutkamp, spesielt etter det første kvarteret, samt at Pa igjen viste at han fullt ut fortjener plass i førsteelvern. Hovi og Hagen var tilbake i vant, trygg form.

Men så svartnet det for meg. Jokke gjorde ikke en gedigen tabbe da han ikke snublet et par minutter ut i annen omgang, og Alex Valencia, (for et navn!), scorte ikke sitt første eliteseriemål for Brann. Branns b-lagsmannskap la seg ikke langt ned på banen, og vi bommet ikke på fete målsjanser. Linjedotten blåste ikke masse idiotiske offsider på oss, og dommeren hadde skikkelig ryggrad og ga Brannspillerne velfortjente gule kort da de skulle hatt det. (Neida, de skulle ikke hatt flere enn 4?)
Og vi havnet ikke à poeng med Bryne, på kvalikplass.....ikke faen.

Noe finner jeg da ut om kampen - hvis jeg kikker i avisene. Aftenposten har headingen "Syke Brann sendte VIF mot bunnen". Jeg kunne ikke sagt det bedre. "Syke Brann" har selvfølgelig trukket protesten på NFFs avgjørelse om at kampen skulle spilles. Bjørn Dahl, direktør i Brann, sier rett ut at nå vil de kynisk beholde poengene. Usympatisk, men jeg forstår dem jeg.
Brann måtte visstnok hente spillere fra en hytte på Geilo for å få full tropp. Kanskje vi burde kikke etter noen spillere på de samme steder?
I Dagbladet kalles Brannlaget for Pampers United. Det gjør ikke akkurat den følelsen jeg har noe bedre....
Kjetil Rekdal sier både i Dagsavisen og Aftenposten at han er drittlei av å synse rundt hvorfor Vålerenga har eid nok en kamp...uten å score mål. Vel, Kjetil, du er ikke den eneste. Det er vel nesten slik at folk sitter på Bohemen og heller synser om hvorvidt donuts er best med eller uten sjokolade, enn hvorfor vi ikke får ballen i mål. I VG spør Nordlie seg selv om hvorfor vi ikke får en slik goal som Brann gjør. Han tror ikke det handler om spillere eller trenere, men noe som ikke kan forklares.
Selv har jeg visst lenge at det hviler en forbannelse over klubben vår.

Da er det virkelig klart, selv for de som har verre fornektelse enn meg: vi er helt klart i bunnstriden. Det handler om å overleve i tippeligaen. Trener Nordlie tror i VG at vi må vinne 2 av de seks siste kampene. Akkurat som om jeg trenger nok en nervepirrende høst.......

En liten trøst -
Vår trener viser nok en gang at selv i det tyngste øyeblikk kan han varte opp med god humor.
VG forteller at TV2s team var i garderoben til Vålerenga og møtte Nordlie som kom ut av dusjen. Tom sa fra at han ikke ville bli filmet, hvorpå TV2, ledet av Thor Eggen, sa at det gjorde de ikke. Vår kjære trener konstaterte da at det kunne han ikke vite, samt at "hverken du eller jeg gjør oss nakne på nasjonal TV, Thor". Bra, Tom!

Fredag 18. august

Det Skjer noe nå! -
Igår kom endelig meldingen vi har ventet på lenge. Vålerenga har greid å kjøpe spillere uten å ha et enormt mediastyr i tre uker på forhånd. Det ser attpåtil ut til at spillerne kanskje kan styrke laget. Det spesielt siden begge (dette gjelder forsåvidt trekvart klare Kristen Vikmäe også) besitter en egenskap som har sårt savnet i år, nemlig fart. Og så er de Oslo gutter attpåtil!

Lennart Steffensen har allerede underskrevet for Vålerenga, Stabæk har visstnok fått 2 MNok og går papirene gjennom NFF mølla fort nok kan han være på banen mot Brann. Han er 23 år har spilt i 43 tippeligakamper for Skeid og Stabæk og scoret 3 mål. Skulle han starte alledre søndag er det som venstreving, selv om hverken vi eller han selv tror det er sannsynlig han starter for et lag han knapt kan ha trent sammen med.

- Det er utrolig gøy å komme til Vålerenga. Det virker veldig spennende og positivt, jeg gleder meg til å trene med dem i morgen, sier han til Fotball247. Selv om han får meget bra skussmål av Stabæksupporterne
- Forklaringen jeg har fått er at jeg ikke har passet inn i systemet. Jeg har fått beskjed om at det tar tid å passe inn, og at det er en naturlig prosess. Men det har ikke gått helt bra for meg, sier han, igjen til Fotball247.

Freddy dos Santos kommer fra Molde, men ikke før etter sesongslutt, men til gjengjeld kommer han gratis, ettersom han er Bosmanspiller. Han er 23 år har og har spilt 89 kamper for Molde, de fleste som back. Freddy kan brukes som back, indreløper og ving, og er en skikkelig friskus også.

-Jeg er Oslo-gutt, og det er en av årsakene til at jeg vil til Vålerenga. Jeg har familie og kamerater i byen, og har også spilt for klubben da jeg var ung, sier dos Santos til Dabladet på nett.

Som de fleste andre som kommer til klubben påstår han at Vålerenga alltid har vært laget, men med hans bakgrunn kan vi kanskje tro det er noe i det
-Jeg får vel alle i Skeid på nakken hvis jeg innrømmer det, men i og med at jeg vokste opp bare et steinkast fra Valle var det naturlig at Vålerenga var laget mitt.

Såvidt vi skjønner regner han med å kunne få sjansen til å spille seg inn på midtbanen eller på vingen

-Jeg har snakket med Tom Nordlie, og han har lovet meg at jeg vil få sjansen på flere plasser. Helst vil jeg spille indreløper eller på flanken, men det har jeg ikke fått sjansen til i Molde. Mener selv jeg er best i disse posisjonene, og da er det veldig frustrerende ikke å få sjansen, sier han til Dagbladet på nett.

VPN ønsker begge hjertelig velkommen til klubben!

...og mens vi er igang med nye spillere bør det nevnes at ifølge Fotball 247 trener Lørenskogspissen Espen Oslen med Vålerenga denne uken. Et eventuelt kjøp skjer ikke før etter sesongslutt.

Oppsumering -
Selv om vi har klaget fært på framgangen når det gjelder spillerkjøp har det faktisk skjedd en god del med spillerstallen i løpet av denne sesongen. Sesongen startet med en stall på 25. Av disse er fem helt sikkert på vei bort fra klubben (Kaven, Riisnæs, Hagabakken, Simpson, og Thorsen), mens en er på utlån (Karlsen). Tre spillere er innkjøpt i løpet av sesongen (Vikmäe, dos Santos og Steffensen). Summen av dette er en stall på 23, et tall som begynner å nærme seg det erklærte målet av en stall på 22. Den eneste virkelig prekære mangelen jeg kan se er på spissplassen: Selv om Vikmäe skulle vise seg genial må man ha en erstatter i tilfelle skade gule kort eller formsvikt.

Sammensetningen av stallen løst fordelt på trener er også interessant. Hvis jeg ikke gjør alt for mange feil (og det er sikkert noen feil i det følgende) fordeler spillerne som kommer til å være i klubben neste sesong seg på trener omtrent slik:

  • Davidsen - Walltin, Levernes, Musæus, Karlsen
  • Tjærnås - Døhli, Tran, Hovi, Viljugrein, Ødegaard, Haraldsen
  • Drillo - Bolthof, Riihilahti
  • Nordlie - Sandem, Augustsson, R. Hagen, E. Hagen,, Rekdal, Heiaas, Vikmäe, dos Santos, Steffensen
Her har jeg utelatt Pa Madou-Kah og Kamal Saaliti siden de har kommet opp gjennom juniorapparatet og ikke "tilhører" noen bestemt trener på samme måte som de andre.

Det som er klart er at den gamle stammen i laget bygget opp av Vidar Davidsen endelig synes å vike for noe nytt og at det foregår en vesentlig fornyelse av stallen i regi Tom Nordlie.

Tur til Stavanger -
Klanen arrangerer selvfølgelig tur til cup kampen mot Viking. Både buss og fly. For sistnevnte nærmer bestillingsfristen seg fort. Ta en titt på Klanens tur side for ytterligere informasjon Les mer

Torsdag 17. august

Skjer det noe nå? -
På tross av at vi befinner oss midt i sesongen med mange svært vanskelige kamper i nær fremtid begynner det å nærme seg en uke siden vi solgte vår eneste midtspiss uten å ha noen erstatning klar. Kristen Vikmäe er neppe klar før ut i september en gang og dermed er det opplagt at det begynner å haste. Om ikke annet så har ryktene om nært forestående spillerkjøp begynt å bli forholdsvis konkrete.

Tom Nordlie har i alle fall fått armslag fra investorene: I et møte på tirsdag ba han om penger til fem nye spillere. ASAets Øysein Stray Spetalen var ikke avvisende i gårsdagens Aften Aften
- Det er alltid penger til de rette tingene. Tom avgjør dette. Hittil har han valgt riktig.
- Det virker som ASA-ledelsen er klar til å handle, forteller Nordlie samme avis, og fortsetter - Jeg sa at om vi skal ha noen sjanse til å hevde oss i toppen, så er vi nødt til å forsterke laget.

Nordlie ønsker seg en ny back, en ny indreløper, to nye vinger med fart og en ny spiss i tillegg til Kristen Vikmäe.

Så vidt vi skjønner er det snakk om at minst en av disse spillerne skal være i klubbens eie før uken er omme slik at han vil kunne stille allerede i kampen mot Brann. På den andre siden er uken snart over og vi har vel hypet mere en nok overgangsrykter med adverbet "snart" i år.

Derfor er det er sikkert best å regne med at det ikke skjer noen som helst hvis man ikke vil bli skuffet. Skulle det derimot skje noe er det vel Åsmund Bjørkan fra Bodø/Glimt og Lennart Steffensen fra Stabæk som ligger nærmest en overgang ifølge opptil flere aviser.
- ... jeg har spilt 10 år i samme klubb, og det er kanskje et par år for mye, sier Bjørkan til Aften Aften når de spør om han har vært i kontakt med Vålerenga.

Vi får sikkert mulighet til å tolke tilsvarende uttalelser fra opptil flere spillere før stallen blir komplettert.

Tom Nordlie talte -
I gårsdagens dagbok meldte Tom Nordlie at han mer enn gjerne stilte opp en times tid på Bohemen for å forklare hva som foregår med laget for tiden. Forutsetningen var at han fikk sjansen til å presentere sitt syn før himlens sluser åpner seg for frie spørsmål.

Og dermed skulle vi tro ballen var på Bohemens/Klanens banehalvdel. Vi venter i spenning på dato og tid.

Onsdag 16. august

Tom Nordlie taler -
Tom Nordlie har sendt oss en uttalelse som han håpet vi kunne meddele Klanen. Det gjør vi selvfølgelig.

Ordet er ditt Tom:

Klanen er betegnet som Norges beste supportere, noe jeg også alltid har syntes, selv som ung lillestrømling på 70-tallet. I idrett er det å bli seriemester noe man har vært og som man kan bli igjen. Å være Norges beste supportere er heller ikke noe man er, men noe man har vært og kan gjenta.

Hittil i år har Klanen vært suverene Men mot Stabæk var de, om mulig, like dårlige som oss trenere og spillere. Dere har ofte blitt betegnet som lagets 12. spiller. La for guds skyld det bli Vålerengas 12. spiller, og ikke motstanderens. Bland hjertet med hodet, og dere vil igjen fremstå som Norges beste supportere og en enorm støtte for laget.

Alle mennesker presterer best med selvtillit. Dette er noe man får gjennom prestasjoner, og dette kan Klanen med sin innsats være med å bidra til.

Jeg stiller gjerne opp på Bohemen til en times seanse under en forutsetning; at jeg får holde mitt innlegg før spørsmål kommer. Etter dette kan det skytes fra hofta. Vi er trygge på hva vi gjør, derfor er flere (saklige) spørsmål en mulighet for oss til å argumentere for hvorfor vi gjør som vi gjør. Det er bedre å gjøre de riktige tingene enn å gjøre tingene riktig.

Pressemelding fra Klanen -
Vi skriver allerede onsdag, mens sårene fra Stabæk-kampen langt fra er leget er det umulig å benekte at hjemmekampen mot Brann nærmer seg. De fleste vil vel huske at bortekampen førte til litt av hvert både i år og i fjor. I tillegg har en gjeng forskrudde mennesker som bestemt for å hedre, av alle mennesker, Rudolf Hess. Noen av disse menneskene skal visstnok være interessert i å fiske i det rørte vannet som er pisket opp i forbindelse med kampen. For å helle olje på vannet og for å sette fokus der det hører hjemme går Klanen ut med en pressemelding.

VIF Klanen og Brann Supporter Team (BST) vil med dette oppfordre alle parter til å rette fokus der det bør være i forbindelse med kampen 20. August, nemlig på banen.

I de siste møter mellom Brann og Vålerenga har pressen omtalt møtene med fete overskrifter. Krigstypene har dessverre ikke dreid seg om det sportslige, men bråk mellom begge lags supportere. Det har vist seg at supportermiljøer tiltrekker seg enkeltpersoner og grupperinger hvis motiver er bråk og faenskap, i enkelte tilfeller å spre et politisk budskap. En ekte supporter vet at den slags handlinger skader fotballklubben man følger, og den supporterkultur de enkelte tilhører.

Vi arbeider aktivt for å stoppe sammenstøt av det slag som dessverre har funnet sted ved de siste møtene. Vold og fotball hører ikke sammen, og er overhode ikke forenlig med den supporterkultur vi står for. Klanen og BST oppfordrer sine medlemmer til å ta avstand fra enhver tendens til vold i forbindelse med fotballkamper.

Rivaliseringen skal foregå verbalt og visuelt på tribunen, utenfor har vi felles mål.

Vi har i forkant av kampen hatt felles møter med både politi, klubbene og forbund for å finne måter som best mulig ivaretar tilskuernes sikkerhet.

Vi vil også anmode pressen om å fokusere på positive arrangement mellom supportere i Norge. Det være seg vår årlige supporterturnering, og den tradisjonelle happening i Sofienbergparken hvor supportere fra begge sider møtes med hvert sitt lag til en uhøytidelig fotballkamp. Dette er begge tiltak som skaper et sunt forhold mellom supportere. Med pressens hjelp kan vi også bidra til å dempe spenninger som har oppstått.

VPN støtter helhjertet pressemeldingen.

Jon Eirik Ødegaard på gjerdet -
Årets toppscorer Jon Eirik Ødegaard sitter ifølge Fotball247 på gjerdet i forhold til hvilken klubb han skal spille for neste år. Han takket nylig nei til et forslag om kontraktsforlenging fra Vålerenga fordi tilbudet var for dårlig. Tilbudet fra Vålerenga var å forlenge kontrakten med klubben med to år.
- Jeg vil helst ha en treårskontrakt. Lønna de foreslo var ikke det helt store, heller, sier han til Fotball247.

Ødegaard har også vært i samtaler med Moss og Start uten å ha fått tilbud om kontrakt foreløpig.
- De har vist interesse, og vi har snakket sammen. De kommer tilbake med et tilbud seinere, forteller Ødegaard, som ikke avviser tanken på å spille i Start selv om de skulle rykke ned. Det fordi han har stor sans for Jan Halvor Halvorsen som han spilte under mens de begge var i Byåsen.

Det virker heldigvis ikke som Ødegaard har gitt opp videre spill for Vålerenga, selv sier han det er liten hast.
- Så lenge ingen av klubbene har gitt meg en frist på når jeg må bestemme meg, har jeg god tid, avslutter han til Fotball247.

Dette er vel absolutt en mann Vålerenga burde beholde, eller hva?

Meldinger om Brannkampen -
Vi har fått beksjed fra Frode Veie i Sjappa at biletter til Brannkampen nå er lagt ut for salg. Det samme gjelder billetter til bortekampen mot Lillestrøm. Han minner også om at det er planlagt skjerftifo i kampen mot Brann. De av dere som har skjerf hjemme burde absolutt få dem ned fra veggen på søndag. De av dere som ikke har skjerf burde absolutt overveie en tur til Sjappa for å rette på det forholdet.

Samtidig har det rent inn en oppfordring fra Tifo-korporal Kyrre Merg om at det fortsatt behøves folk til tifoarrangementet i Klanes regi. Alle interesserte som har noen få timer å avstå oppfordres til å ta kontakt med tifogruppen. Nærmere opplysninger finner man ved å følge pilen Les mer

Tirsdag 15. august

Begrave klubben? -
Søndagens tap mot Stabæk var en usedvanlig bitter pille. Så også for ledelsen i Klanen som fant at tiden var inne til en liten markering. Jon Sandem la følgende oppfordring fra Klanen inn på VPNs debattsider igår:

Vålerenga Fotball som topplag begraves på Valle idag klokka 15.00

Kjell og Jon Simon vil forestå selve bisettelsen, men det er ønskelig med så mange Klansmedlemmer og andre Vålerenga-supportere som mulig der borte.

Det gjøres oppmerksom på at det IKKE skal hetses, hverken når det gjelder spillere eller ledelsen i Klubben, det skal kun foretas en stille markering over bortfallet av den toppklubben vi alle har elsket i alle år. Fra nå er det slutt på illusjonene, nå må vi dessverre innse at vi aldri vil nå toppen igjen.

Ca. 30 fulgte oppfordringen og møtte opp. Heldigvis(!?) ble det ikke noe av selve begravelsen. Tom Nordlie ba de mest frustrerte legge bånd på seg og overbeviste dem at det var i klubbens interesse at aksjonen ble droppet. - Jeg ba Klanen om å tenke seg om. Istedetfor å begrave en fotball burde de plante en liten håndball - som et tegn på at toppfotballen skal begynne å spire her, sier han til VG.
- Vi tenkte vi skulle markere at klubben er død som toppklubb hvis vi ikke får nye spillere. Men det blir litt feil fokus. Vi vil ikke lage mer uro, sier Morten Bredesen fra Klanen til VG.

Deretter ofret Nordlie en times tid til å prate med de fremmøtte om hvorfor det har gått såpass dårlig i år. - Du skreik høyt igår, meldte han til en ikke helt ukjent Vålerenga supporter.
- Ja, er det så rart? Ikke fikk jeg sove i natt, heller, svarte den anonyme supporteren.

Ifølge VG var Nordlies "forsvar" basert på at "det er vanskeligere å snu SS Norway (Vålerenga) enn en robåt (Odd Grenland)" og forklarte hvor vrient det er å finne den rette spissen til den rette prisen.

Vi får legge til at det som bekymrer oss, i tillegg til en manglende spiss selvfølgelig, er den mangelen på engasjement som syntes å prege spillerene på søndag. Dette gjelder også ledelsen: Selger man sin eneste midtspiss uten å ha en erstatter klar må det anses som et ganske sterkt signal om at man ikke forventer 3 poeng på bortebane. Og hvis spillerne og ledelsen ikke vil vinne spiller det ingen rolle hvor mange spisser vi kjøper. Vålerenga vil aldri kunne vinne nok kamper til å være noe annet en et middelmådig lag hvis spillerne og ledelse er fornøyd med "å unngå nedrykk". Det er ikke mer enn et par uker siden en OK plass midt på tabellen var klart innenfor rekkevidde, og hvor lag som Bodø/Glimt, Moss og Molde(!) kunne tenkes å ende bak oss. Den sjansen løper fra oss, og det er utrolig frusterende for en som følger laget med mer enn måtelig interesse. Man må som supporter få lov til å forvente at ambisjonene ligger litt over en trygg 11. plass. Eller hva? En får derfor håpe det var disse holdningene Tom Nordlie siktet til når han snakker om å snu SS Norway.

Lennart Steffensen? -
Forøvrig så melder VG at Vålerenga er i forhandlinger med kantspillerern Lennart Steffensen som for tiden (ikke) spiller for Stabæk. Han ble kjøpt fra Skeid før denne sesongen men har ikke greid å etablere seg på Stabæks førstelag.

Mandag 14. august

Ydmyket -
Mangelende organisering, upresise pasninger, dårlige løp, planløst og uinispirert spill, er ikke det noe som hører de håpløse 90-åra til?

Tydeligvis ikke. Vålerenga presterte suverent årsverste igår i en forestilling man kanskje kunne sagt manglet sidestykke hvis ikke kampen mot Kongsvinger i fjor fortsatt var såpass friskt i minne.
- Det er rett og slett en skam det vi presterte ute på banen her sa Tom Nordlie til NTB etter kampen og fortsatte
- Man må ha blitt mer svett av å sitte på tribunen enn av å spille for Vålerenga i dag. Stabæks trener Anders Linderoth gnir mer salt i såret
- Selvfølgelig er jeg fornøyd, men jeg må også si at motstanderen ikke var mye å skryte av, sier han til Dagsavisen.

Det er så sant som det er sagt. Kjetil Rekdal sier til VG - Det er første gangen siden jeg kom til klubben at vi har vært sjanseløse. På alle fire scoringene vi får mot oss, oppfører vi oss som et guttelag.

Helt riktig analyse fra begge to, betyr det at man skal kunne begynne å rette på fadesen?

For egen del: Jeg kan forsåvidt godta at forsvaret er ute til lunsj av og til. Det som bekymrer mest er at angrepsspillet ikke hang sammen i det hele tatt. Spillere med ballen hadde ofte bare en, dårlig plassert, åpen mann. Dette gjelder Vålerengas spillere, Stabæks spillere hadde på sin side hele tide to eller tre de kunne slå på, og da er det ikke så vanskelig å spille bra. Da pasningskvaliteten fra Vålerengas spillere var katastrofal fikk vi se et lag som neppe hadde slått Stabæk 2.

Og vi som trodde det var bevegelsene som skulle definere hele tanken bak Tom Nordlies system. Nei. Huff.

Vallhall får snart tak -
La oss heller snakke om noe hyggeligere. Byggingen av innendørshallen ruller framover og en tur på Valle viser hvor langt arbeidet har kommet. En hyggelig leser sendte oss dette bildet i går som trøst etter tapet. Kanskje det kan hjelpe dagbokens øvrige lesere også?

Bildet ble tatt på søndag 13 august. Som man ser er det like før taket er på plass. Det skal visstnok skje i løpet av uka. Kanksje det er verdt en tur for å se at det ihvertfall noe som fungerer oppe på Valle?

Fredag 11. august

Pagge til FC København -
Ryktene som har svirret om Pascal Simpson de siste dagene viser seg å ha vært riktige: Forutsatt han blir enig med FC København om sin personlige kontrakt og forutsatt han består legesjekken vil Pagge spille sin siste kamp for Vålerenga mot Stabæk nå på søndag. Som kompensasjon for å miste midtspissen midt i sesongen vil Vålerenga motta 2 millioner NoK, og det kommer sikkert godt med når en erstatning skal handles inn.

Vi vil gjerne benytte anledningen til å takke Pascal Simpson for innsatsen for laget og ønske ham lykke til i København. Men før det regner vi med at han ser sitt snitt til å forlate klubben med en knallkamp som resulterer i seier!

Kamp mot Stabæk -
Så var det Stabæk borte som sto for tur. De siste årens traumatiske opplevelser på Nadderud inngir jo ikke de største forhåpninger. I VPNs levetid har vi greid en uavgjort og 2 tap med målforskjell -5. De som føler trang til masochistiske øvelser kan ta en titt i arkivet:

1996 0-0 Les mer
1998 2-0 Les mer
1999 3-0 Les mer

En smakebit fra 1999 skal vi unne de som ikke orker: ...Stabæk derimot, får mål når de vil. Axel Kolle har god tid, ingen som presser ham, skyter fra relativt langt hold, og selvfølgelig går ballen til side for en ellers patent Bolthof. Vi har mange muligheter til å score i denne kampen, men det hjelper ikke. Hadde vi vært i nærheten av å være like gode i angrep, som vi er tafatte i forsvar, ville verden og tabellen sett "litt" annerledes ut...

Ja ja, det er ny kamp på søndag og da kan jo som kjent hva som helst skje. Vi tror på en lagoppstilling som består av Bolthof - Døhli, E. Hagen, Hovi, Walltin - Viljugrein, Rekdal, Riihilahti - R. Hagen, Simpson, Ødegaard uten at vi på noen måte er sikre. Stabæk har vært usedvanlig ustabile i år så det er vanskelig å tippe resultat, vi satser på 1-1 etter mål av Bjørn Viljugrein.

Treningskamp -
Vålerenga spilte uavgjort 1-1 i en treningskamp mot Liverpool FC i går kveld. Vålerengas mål ble scoret av Andreas Augustsson.

Det er forøvrig interessant å merke seg at dagens aviser bruker atskillige flere spaltekilometere på en ubetydelig (Geir Bakke spilte for Vålerenga!) treningskamp enn på Lillestrøms bravader i UEFA-cupen.

Skål for Stian Reklev -
Stian Reklev, dagbokens far og VPNs redaktør denne sesongen, har fått seg ny jobb. Forsåvidt hyggelig det, problemet er at han har bestemt seg for å bli journalist - sportsjournalist!! - noe som er uforenlig med betydelige verv innefor VPN. Han har derfor bestemt seg for å legge inn årene, slippe roret i VPN skuta, og trekke seg tilbake til en rolle som menig VPN-medarbeider.

Dette er selvfølgelig et hardt slag for oss i VPN redaksjonen, man kan knapt ane hvor mange timer Stian har nedlagt for å holde dere informert om Vålerengas gjøren og laden. Undertegnede Viggo Hansteen og Kristian Tolonen vil overta dagboka vekselvis, mens Viggo Hansteen overtar redaktøransvaret fram til neste årsmøte i VPN.

Det er vel ikke nødvendig å si at VPNs lesere skylder Stian Reklev en enorm takk og at han sikkert vil ta imot takken i form av en halvliter eller to om man tilfeldigvis skulle snuble over ham et eller annet sted. På vegne av VPN redaksjonen vil jeg ihvertfall si tusen takk til en av de bedre sjefene og beste skribentene jeg har vært borti.

Torsdag 10. august

Nordlie på Island -
I følge Aftenposten var Tom Nordlie på Island i går, sammen med agent Lars Petter Fosdahl. Fosdahl har tidligere proppa hele Lillestrøm kommune full av iselndinger, og har sendt et par avgårde til bl.a. Stabæk og Viking også. Nå kan det være VIF sin tur.
- Vi skal se Fylkir mot Fram, og det vil gi meg oversikt over fire spillere. Vi leter etter en angriper og en indreløper, sier Nordlie til Aftenposten.

For ordens skyld, Fylkir vant kampen 1-0, etter mål av Sverrir Sverrisson. Han er midtstopper, men likevel, islandske aviser beskriver målet slik:
Eftir hornspyrnu barst boltinn til Sverris Sverrissonar sem var snöggur að átta sig og skoraði af stuttu færi.

Det blir å trekke det litt langt å bringe navnet på alle midtbanespillerene og angriperne i de to klubbene bare for å spekulere, men vi kan jo alltids håpe på at det dreier seg om enten Sævar Þór Gíslason (Fylkir) eller Eggert Stefánsson (Fram).

Sævar og Eggert på topp!

Pagge til FC København i dag? -
Pascal Simpson forteller til Fotball247 at han regner med å være klar for FC København i løpet av i dag. VIF vil gi ham ettårskontrakt, og det er ikke Pagge fornøyd med i det hele tatt. Antageligvis fordi han er 30 neste år, og det er ikke den beste alderen å være i for en spiller som ikke har produsert på et visst antall år.

Even Haugen benekter overfor NettSport at det har vært kontakt mellom VIF og danskene, men Simpson sier til Fotball247 at joda, det har det vært. Pagge regner med at den delen skal ordne seg smertefritt.

Simpson er vel i ferd med å brenne en del broer nå, så for hans skyld får vi håpe dette går i orden slik han har planlagt.

Nazier -
Om en drøy uke skal en hel flokk nazister ut og marsjere i Oslos gater. Som mange har lagt merke til, arrangerer de dette opplegget sitt dagen før Vålerenga - Brann, og det er nå frykt for at nazzene henger seg på kampen for å fyre opp under bråket som har vært mellom Vålerenga og Brann det siste året.

Kort beskjed til brunskjortene: dere kan holde dere til helvete unna fotballklubben vår. Helst kan dere holde dere unna hele Oslo, men hvertfall fra fotballen. Dere kommer ikke på noen måte til å bli et populært innslag.

Klanens konkurranse -
Som de fleste av dere har sett, har Klanen de siste dagene hatt en konkurranse gående, for å gi bort noen billetter til kveldens kamp mellom Vålerenga og Liverpool. Snilt av dem, men jeg må si det er litt småfrekt å be om medlemsnummeret i Klanen fra de som svarer. Det er tross alt et betydelig antall av de som har betalt som fremdeles ikke har sett snurten av medlemskortet sitt.

Selv betalte jeg medlemsskapet uka før seriestart, altså tidlig i april. Fire måneder seinere har fortsatt hverken medlemskortet eller Klansropet funnet veien hjem til meg.

Kanskje hvis Klansstyret utvider enda mer neste år, til 20-30 medlemmer, så klarer de å registrere folk?

Onsdag 9. august

KK vender hjem igjen -
Vålerenga ga i går Haugesund beskjed om at de vil ha Kent Karlsen tilbake fra og med 1. september. FKH ville gjerne beholde KK ut sesongen, men fikk ikke lov av VIF.

- FKH burde ha bestemt seg for om de ville kjøpe meg eller ikke nå, så da de bare ville forlenge leiekontrakten er det greit å dra tilbake til Oslo, sier Karlsen til VPN.
- Jeg er klar over at det blir vanskelig å få spilletid, men det begynner jo å bli endel gule kort, så vidt jeg har forstått. Dessuten tror jeg at jeg har en del å bidra med også utenfor banen, sier han.

Vålerenga prøvde jo å bytte bort Haraldsen eller Augustsson til FKH, mot Hans Berggren, så det er ingen overraskelse hvis en av dem forsvinner snart. Og da er det jo greit å ha cover. Det er også liten vits i å la Haugesund, som vi konkurrerer med om å unngå nedrykk, få bruke våre spillere sånn på slutten av sesongen.

KK er en av de største personlighetene Vålerenga har hatt de siste åra, så det skal bli artig å se ham i VIF-drakt igjen. Selv om det for det meste blir på annetlaget.

Fredrik Thorsen til Sandefjord -
I følge Sandefjords Blad, er Fredrik Thorsen nå lånt ut til Sandefjord for resten av sesongen. Og ettersom Thorsen er Bosmanspiller, ligger det litt i korta at vi ikke kommer til å se noe mer til ham.

Fredriks VIF-karriére ble ikke slik han hadde tenkt seg (eller vi, for den saks skyld), men vi håper han klarer å komme ovenpå igjen i hjembyen sin. Lykke til, Magic!

Kristen debuterer IKKE -
Det var meningen at Kristen Viikmäe skulle få sin Vålerengadebut mot Liverpool i morgen, men så enkelt er ikke saker og ting. Han er fra Estland, og da får han ikke en gang lov til å være i Norge uten at diverse søknader er godkjent. Han kom til Gardermoen i går morges, men måtte ta første fly hjem til Tallinn.

Pascal Simpson -
- Vi er på bølgengde med FC København, og har diskutert tall med dem over telefonen, sa Jostein Johannessen til AftenAften i går.

VPN spurte Johannessen selv, og fikk en litt annen versjon. Danskene har kommet med et konkret tilbud til Pagge, men han avviser at VIF har diskutert summer med FC København.

I følge AftenAfen håper VIF på en avklaring på saken i går eller i dag. Det gjør VPN også. Selv om det med i går er litt i seineste laget nå.

Rekdal vraket -
Nils Johan Semb valgte å vrake Kjetil Rekdal da han tok ut landslagstroppen mot Finland i går. Laget skal forynges, sies det, så Semb har erstattet Rekdal med ungfolen Ørjan Berg (32). Om ikke annet, så er vel hvertfall Finlands Aki Riihilahti glad for at Rekdal må sitte hjemme.

Mye tyder på at for folk med landslagsambisjoner, er det uklokt å gå til VIF. Men greit, Kjetil, sørg for at Vålerenga vinner cupen, så blir det E-cup og bonuspoeng hos SAS på deg likevel!

Vålerenga 3 -
Fredag skal Vålerenga 3 ut i toppkamp i 8. divisjon, mot Kurdistan. Kurdistan ligger bare to poeng bak VIF3, og er det eneste laget som kan hindre direkte opprykk for våre gutter. Kampen går kl. 18.30 på Valle Grus fredag, og er et like bra vorspiel som noe annet.

Suksess for tredjelaget er viktig, med tanke på hvordan Vålerenga får matchet juniorspillerne sine i framtida. Møt derfor opp og støtt laget!

Forøvrig spiller Vålerenga 2 mot Odd 2 allerede i dag, kl. 19.00 på Bislett. Laget er som følger:
Granstad - Gundersen, Augustsson, Haraldsen, Tran - Skjønsberg, Riisnæs, Sharif - Heiaas, Saaliti, Musæus.

Forresten -
Hva har skjedd med Dagsavisen? Før var det en Vålerenga-avis, men nå er det jo bare RBK-stoff der. VIF er (i beste fall) henvist til notisplass. Hvorfor? Dette gagner da ingen?

Tirsdag 8. august

Exit Pagge? -
Mye tyder på at Pascal Simpsons Vålerengakarriére nærmer seg slutten. Jeg har vært en av Pagges største fans etter at han kom hit, så dette gjør litt vondt å si, men likevel: ha det bra, Pagge, du vil ikke bli spesielt sårt savnet.

- Jeg trenger et nytt kick nå. Det skjer ikke så mye her, og jeg tror at jeg kan utvikle meg videre i Danmark, sa Pagge til AftenAften i går.

Vel, Pagge, har du vurdert muligheten for at en av grunnene til at det ikke skjer så mye i VIF kan være at midtspissen vår loffer rundt i offside, uten å kunne bry seg mindre? Du skal faen meg være ganske bortskjemt når du tjener like i underkant av en million i året, og så går du rundt og syter over at du trenger et nytt "kick". Hvis det ikke er kick nok å spille for Vålerenga - til den lønna! - så takk og farvel, da trenger vi deg ikke.

- København vil ikke vente. De vil ha meg med en gang. Dette (altså Mossekampen) kan ha vært min siste kamp for Vålerenga, for mye tyder på at jeg vil skrive under for danskene dersom jeg er fornøyd med det de tilbyr. Og jeg går ut fra at VIF ønsker å tjene penger på meg i stedet for at jeg går gratis om noen måneder, sier han til AftenAften.

Hvis Pagge allerede er FCK-spiller oppe i sitt eget hode, bør han ha spilt sin siste kamp for VIF uansett. Send ham nedover i dag, mot det VIF kan få i retur av rødpølse og danske pornoblader. Og skulle det trekke ut, håper vi Nordlie plasserer Simpson på annetlaget inntil saken har løst seg.

Vålerenga er i en vanskelig situasjon på tabellen, og bør i hver kamp stille med 11 spillere som bryr seg om hvorvidt laget tar poeng eller ikke. Er Pagge ferdig med VIF, så er vi ferdige med ham også.

Pascal Simpson er et av de største fotballtalentene som noensinne har vært i Vålerenga, men det hjelper lite når hodet ditt ligger igjen hjemme, mens trynet er i avisa og spyr ut syting og klaging som får VPN til å minne om Florence Nightingale på lystgass.

Enerly, Bjørkan, Kihlberg -
Spekulasjonene går høyt om hvilke spisser som skal til Vålerenga, også. I går ble det bekreftet at VIF hadde sendt en henvendelse til Moss angående Dagfinn Enerly, mens VG i dag skriver at Vålerenga er interessert i Aasmund Bjørkan.

Jostein Johannessen forklarer til VPN at dette stemmer, men at det henger litt sammen med at VIF har henvendt seg til de fleste Tippeligaklubber om en hel rekke spisser. Både Enerly og Bjørkan er interessante for Vålerenga, men det behøver ikke nødvendigvis bety at de havner i Oslo.

Enerly har kontrakt med Moss ut 2001, og blir en dyr spiller hvis VIF vil kjøpe ham. Mossetrener Knut Torbjørn Eggen avviste i går overfor Fotball247 at det er aktuelt å la Enerly gå i løpet av sesongen, men virker noe mer medgjørlig når det gjelder etter sesongslutt. Da bruker han ord som "totalvurdering" osv., og det betyr vel at han er på gli?

Aasmund Bjørkan er Bosmanspiller, og kan komme gratis til Valle i november. Eller Vålerenga kan betale for ham nå.

Som så mange ganger før: det er ingen grunn til å sitte og reloade VPN utover dagen for å se om noe skjer. Blir det noe av dette her, kommer det garantert til å ta tid. Men begge to er spillere som kunne tilført Vålerenga mye. Fart, blant annet. Så de skal vite at der hjertelig velkomne.

I det siste har det gått rykter om at Jon H. Nordbrekken ble observert på en uterestaurant i Oslo sammen med Lillestrøms Magnus Kihlberg sist uke. VPN konfronterte Nordbrekken med dette i går, og fikk følgende svar:
- Det ryktet har jeg også hørt, men sist uke var jeg på hytta mi. Jeg så ikke noe til Kihlberg der. Ikke var han hjemme hos meg da jeg kom hjem, heller.

Så da skulle vel den saken vært opp og avgjort.

Vålerenga - Liverpool -
Torsdag er det altså Vålerenga - Liverpool på Ullevaal, i forbindelse med Tom A. Schancke-festival-show-karnevalet. Schancke har alltid vært flink til å få folk til å heve øyenbryn, og klarer det igjen nå, når han tar 210,- i inngangsbillett på en treningskamp.

Vi håper alle som tar turen til Ullevaal får en fin kveld der. For de som synes prisen er litt vel stiv for en kamp som ganske sikkert blir voldsomt uinteressant, opplyser vi om at kampen blir TV-sendt på Bohemen.

Vålerengas junioravdeling får jo noen prosenter av inntektene fra kampen. Hvis du ikke har lyst/råd til å gå, men likevel vil støtte junioravdelingen, kan du sette inn noen kroner på kontoen deres. Kontonummeret er 1609.04.51859.

Forøvrig, Klanen har noen billetter å gi bort til kampen, og arrangerer stor konkurranse på www.klanen.no

Annetlagskamp flyttet -
Vålerenga 2s kamp mot Odd 2 er flyttet fra torsdag til i morgen, onsdag. Kampen går på Valle kl 19.00.

Billetter til Stabæk - Vålerenga -
Vi minner om at Klanen har kjøpt opp 300 billetter på langsida til Stabæk - Vålerenga søndag, og at billettene kan kjøpes i Sjappa. Sjekk www.sjappa.net for mer informasjon.

Kristen Viikmäe trenger et sted å bo -
Da er VPNs boligservice oppe og går igjen. Vålerengas nye spiss, Kristen Viikmäe, trenger et sted å bo. Har du noe eller vet om noe som kunne passe for en ung fotballspiller, ta kontakt med Vålerenga, på 22 88 04 80.

Mandag 7. august

Neverending story -
Jeg er i ferd med å bli en desillusjonert, bitter gammel mann. I en alder av 28. Jeg er lei av å henge med hodet helt ned i asfalten på vei hjem fra VIF-kamper, ikke klare å sovne før langt på natt, for deretter å våkne fem om morgenen neste dag, ute av stand til å sove et sekund til. Jeg drakk ikke så mye som en dråpe alkohol i går, likevel føler jeg meg fyllesjuk i dag. Dårlig humør er jeg i, og.

Det som bekymrer meg nå er ikke at Vålerenga rota seg bort på overtid igjen. Når den umiddelbare skuffelsen er over, er det faktisk den minste bekymringen av alle. Det som er verdt å bekymre seg over, derimot, er at Vålerenga ikke viser det minste tegn til framgang. Snarere tvert i mot. Øyvind Bolthof var god i går, ellers var hele Vålerenga et fryktelig dårlig fotballag. 1. omgang vil jeg ikke snakke om, og det er skremmende å se at treneren sier i avisene at 2. omgang står til godkjent. Spillerne hadde bestemt seg i pausa for å løfte seg, og det var det de presterte. Årets VIF-lag er av akkurat samme klasse som det laget som nesten rykka ned i fjor og året før der, og som rykka ned i 96.

For kampen i går kan ikke enkeltspillere henges ut, det var hele laget som var skrap. Og dét gir grunn til bekymring. Ta Bjørn Viljugrein, for eksempel. Hva har skjedd med ham? Han pleide å være en av de vi kunne stole på, en som alltid var god. I vår var han lagets beste spiller, nå er det feilpasninger og slett innsats hele veien. Hva har skjedd, Villy? I vår scoret han en del mål på kontringer, nå er han ikke med framover en gang.

Det samme med Erik Hagen. Han pådro seg et tåpelig gult kort i går, og må stå over neste gang. Han holdt på å gi Moss 2-0 etter ett minutt i 2. omgang, da han mistet ballen på midtbanen. Helt unødvendig.

Erik Hagen og Bjørn Viljugrein var ikke noe dårligere enn resten i går, men når ikke en gang ryggraden i laget fungerer, når de spillerne vi kan stole på når alt annet går galt holder et like lavt nivå som resten, da er det ikke mye igjen å juble for.

Jeg er bekymret over den åpenbart manglende innflytelsen Tom Nordlie har på spillerne. Nordlie er en uvanlig intens type, full av tro på det han driver med. Han sier alle de riktige tingene, og når du jobber sammen med sånne som ham, er det nødt til å påvirke deg på et eller annet vis. Og responsen fra spillerene har vært...fullstendig fraværende. De ser fortsatt ut som den hjelpeløse gjengen som løp rådville rundt under Knut Arild Løbergs ledelse, fullstendig uvitende om hva de skulle gjøre. VPN er tilbøyelige til å legge skylda på spillerne. Vi har fortsatt stor tro på Tom Nordlie, og insisterer på at klubben må gi ham de tre åra han har blitt lovet. Noe annet ville vært skandale.

Likevel, kamper som den i går får meg til å tro at man kunne henge opp et klistremerke med Timmy Gresshoppe-motiv på Valle, si til spillerne at det er treneren, og laget ville fortsatt ha ledet 2-1 over Moss til 93 minutter var spilt, for så å rote det bort.

Jeg tror ikke Vålerenga rykker ned. Ikke fordi de er for gode til det (det var de i 1996), men fordi laga bak er for dårlige. Det er ikke hovedpoenget. Poenget er at selv med over et halvt år med nye trenere, ny giv osv., er det absolutt ingenting som tyder på at det skal gå bedre til neste år.

Fotballspillere er den yrkesgruppa i hele verden som bruker lengst tid på en læringsprosess. Det er fullt ut akseptert at de skal bruke 7-8 måneder på å begripe at de skal løpe rett fram i stedet for til høyre. Det er utrolig irriterende å sitte og se på.

Avisene i dag er fulle av "Dette kan jeg ikke forstå" og "Dette var utrolig surt"-sitater fra Vålerengafolk. To Tom Nordlie-sitater fra Aftenposten er dog verdt å bite seg merke i:

- Kontrakten min er skriftlig og uoppsigelig. Jeg fortsetter selv om vi rykker ned. Jeg føler meg ikke trygg på at vi ikke gjør det, sier han, og innrømmer i det minste at laget har et problem.

I det andre sitatet lover han å gjøre VIF til et topplag, og selv om jeg er skeptisk, er det akkurat det jeg trenger å høre i dag.
- Da trenger jeg en back, to vinger og en spiss. Jeg trenger de rette typene til systemet vårt. Vi har altfor mange like spillere. Det er ikke optimal kjemi.

Bra sett, Tom.

Pagge til Danmark? -
Torsdag forrige uke, da alle spillerne hadde fri etter Brynekampen og skulle bruke tida til å lade opp til oppgjøret mot Moss, fløy Pascal Simpson til Danmark for å se på forholdene i FC København.

Etter Pagges innsats i går å dømme, var det kanskje ikke optimal oppladning for ham. Men det var framtida hans det dreide seg om, og da er det vel greit?

- Det virket veldig bra. Jeg er helt klart interessert og positiv til FC København, sier han til Dagbladet i dag. Lørdag meldte Fotball247 at også Viking er ute etter Pagge.

Vålerenga har varslet at de vil fornye kontrakten hans, men det skrubber visst litt om dagen:
- De skulle kommet med et tilbud til forlenget kontrakt i uka som var, men jeg har ikke sett noe, sier Simpson til Dagbladet.

Så spørs det om det er fordi klubben er treige, eller om det er fordi klubben ikke fikk tak i ham pga. tur til Danmark...

2000s viktigste begivenhet -
Fredag ettermiddag stoppet tiden. Alt jeg har opplevd i hele mitt liv ble plutselig nullifisert, det betød ingenting lenger. I det hele tatt ble alt som har skjedd gjennom hele verdenshistorien satt til side, inn i skyggen, av Nettavisens ufattelige nyhet:

"Ny VIF-spiss fyllekjørte".

Nettavisens egen Günther Wallraff, Anders Rikter-Svendsen, har gravd dypt, og funnet ut at Kristen Viikmäe ble tatt av politiet for å flytte en bil i fylla for et års tid siden.

Du snakker!

Måpende kunne vi lese om hvordan politiet hadde ansett episoden som så alvorlig, at de valgte å ikke foreta seg en eneste ting. Og hvordan fyllesvinet selv, Kristen Viikmäe, foreslo å betale hele årsbonusen sin i bot til klubben.

Rikter-Svendsen fortsetter med å sette Vålerenga til veggs. Klubben visste ingenting! er hans sjokkerende avsløring. Ikke nok med det, ikke en gang AIKs trener Stuart Baxton hadde hørt om dette!!!

Jeg snakket med noen i helga som så på dette som sensasjonshungrig tabloidvrøvl, helt irrelevant i forhold til det aller meste. Men da jeg minnet dem på Nettavisens hardt tiltjente integritet, kom de på bedre tanker.

Rikter-Svendsens artikkel er så viktig, og innholdet av så alvorlig karakter, at dette må få en eller annen konsekvens for noen. Jeg er bare ikke helt sikker på for hvem, ennå. Rikter-Svendsen, kanskje?

PS. For dere kranglefanter der ute: man trenger da slett ikke ta artikkelen mindre seriøst, bare fordi journalisten ikke klarer å stave Viikmäe og Tallinn riktig!

Fredag 4. august

Vålerenga - Moss -
Noen ganger er det helt greit at kampene kommer tett. Allerede søndag kl. 18 har Vålerenga sjansen til å viske Brynekampen ut av hodene våre, når Moss kommer på besøk til Ullevaal. Muligheten er selvsagt tilstede for at alt skal bli enda verre ved at VIF taper den kampen - vi har ikke akkurat taket på Moss - men den fryktelige kampen mot Bryne til tross, jeg får meg ikke til å tro at VIF taper i helga.

Moss hadde en enda dårligere dag enn oss på onsdag. De tapte 1-6 hjemme for Bodø/Glimt, og viste om mulig enda slettere spill enn det de presterte mot Vålerenga på Melløs i mai. Da var de utrolig dårlige, men det holdt til 2-1, så vi tar ingenting for gitt.

Søndag blir gjensyn med Kent Bergersen. Kenta er hjemme igjen etter et ikke altfor vellykket opphold i Stockport. Han blir nok tuslende ute på venstrekanten og småprate med Joachim Walltin, men vi håper Jokke venter til etter matchen med å være hyggelig mot ham.

Moss har blitt et vanskelig lag for Vålerenga å møte. De har slått oss i tre obligatoriske kamper på rad, alle med det til felles at det er noen av de mest traurige kampene noen har måttet lide seg gjennom. Det hadde vært moro hvis Vålerenga kunne slå til med en ny 6-2 seier, slik som i 1997, men noe sier meg at det ikke kommer til å skje.

For de som vil korte ned tida til avspark, her er linker til VPNs kampreferater fra oppgjør mot Moss i vår levetid:
Moss - Vålerenga 2-2, 1996 Les mer
Vålerenga - Moss 4-1, 1996 Les mer
Vålerenga - Moss 6-2, 1997 Les mer
Moss - Vålerenga 2-1, 1997 Les mer
Moss - Vålerenga 3-2, 1998 Les mer
Vålerenga - Moss 1-0, 1998 Les mer
Vålerenga - Moss 1-2, 1999 Les mer
Moss - Vålerenga 1-0, 1999 Les mer
Moss - Vålerenga 2-1, 2000 Les mer

Ronny Døhli og Bjørn Arild Levernes (tror vi) er fortsatt ute med skader. Kjetil Rekdal hadde feber mot Bryne, men spilte han da, så spiller han nå også. Tom Nordlie bør gjøre noen forandringer etter det som skjedde onsdag, for eksempel i angrepsrekka. Espen Musæus skriver på hjemmesida si at han har vært ute av form lenge nå, så det er kanskje på tide at Nordlie tar konsekvensen av det? Kanskje får Pa sjansen fra start, kanskje dukker Knut Hovel Heiaas opp på benken? Uansett, spennende er det for dere å lese om. Kristen Viikmäe spiller hvertfall ikke, pga. manglende arbeids- og oppholdstillatelse.

Vi tør ikke tro på bedre enn 1-1, i en kjedelig kamp hvor Aki Riihilahti scorer sitt første seriemål i år.

Laget:
Øyvind Bolthof - Joachim Walltin, Erik Hagen, Tom Henning Hovi, Hai Ngoc Tran - Bjørn Viljugrein, Kjetil Rekdal, Aki Riihilahti - Pa Modou-Kah, Pascal Simpson, Jon Eirik Ødegaard.

Thorsen til Sandefjord? -
Skal vi tro Tønsberg Blad, er Fredrik Thorsen på vei til Sandefjord.
- Vi avbrøt forhandlingene for to dager siden, men har så smått gjenopptatt praten nå. Nå venter vi bare på utspill fra Vålerenga, sier daglig leder i klubben, Øystein Ulsnæs, til Tønsberg Blad.

Det var da merkelig...Thorsen har blitt fortalt at han ikke får noen ny kontrakt i VIF, og skadesituasjonen skal være ganske dramatisk før han slipper til igjen. Burde ikke VIF bare sende ham nedover gratis, og være glade for å slippe å betale lønna hans?

Kristen Viikmäe -
For de som har unngått å få det med seg: Vålerenga kjøpte altså Kristen Viikmäe fra Flora Tallinn i går. 21 år gammel med over 40 landskamper for Estland. TV2 påstår at han kostet én million kroner, og at Vålerenga må betale fire-fem millioner til ved 90 spilte kamper.

Les dagboka fra i går hvis du vil vite mer.

Norway Cup -
Sånn før vi tar helga, vil VPN gjerne sende en gratulasjon til yngres avdeling i Vålerenga, med finfin innsats i Norway Cup. Hele fem lag er klare for kvartfinalen, og det er ganske bra! Bra jobba og sånn.

Torsdag 3. august

Vålerenga kjøper spiss! -
Vålerenga har endelig fått napp på en spiller. I dag kjøpte VIF Kristen Viikmäe fra Flora Tallinn i Estland. Viikmäe er bare 21 år gammel, men har allerede spilt 41 landskamper for Estland. Han kan visstnok spille både på midtbanen og i angrepet. Han har skrevet under en fireårskontrakt, og er spilleklar for VIF når arbeids- og oppholdstillatelsen er i orden. Det blir neppe til helga, med departementenes hastighet i slike saker...

Lasse Eriksen sier til VPN at Viikmäe ikke er kjøpt inn for å være Vålerengas redning på kort sikt, men at han inngår i planene på litt lengre sikt. Vålerenga fortsetter å sjekke markedet for andre spillere, bedyrer Eriksen.

Overgangsprisen er hemmelig, men Eriksen røper at den henger sammen med hvor mange kamper han får for VIF, hvor VIF betaler full pris ved 90 spilte kamper.
- Det er langt under norske forhold hvertfall, sier Lasse Eriksen til VPN.

Så vidt vi kan forstå er 21 år mer enn gammelt nok til å spille god fotball, så vi håper Viikmäe raskt finner seg til rette i Vålerenga. Hjertelig velkommen skal han være, hvertfall. Gudene veit at vi trenger ham.

Heltemodige Vålerenga klarte 0-1 mot Bryne -
Typisk, og! Når man ikke klarer å komme seg avgårde til bortematch, ender det opp med å bli årets kamp. Mot alle odds klarte VIF å begrense nederlaget for mektige Bryne til bare 0-1. Det heter at VIF tapte 0-1 for Bryne, men jeg er fristet til å skrive 0-1 over Bryne, så sterkt var dette!

Jeg var som sagt ikke tilstede i går, men slaget på Bryne stadion må ha vært av episke dimensjoner. Bryne fikk et tidlig mål, satt inn av alle forsvareres skrekk - Peter Olofsson. Etter det forestiller jeg meg at kampen bølget frem og tilbake i ulidelig spenning. Berømte Bryne fra Bryne hadde forventningspresset og trøkket fra sine tusener av fanatiske tilhengere å sloss mot, i tillegg til et Vålerengalag som utvilsomt spilte en match av teutoniske proporsjoner.

Det ble null poeng på Vålerenga i går, men vi skal være stolte av laget vårt. Ikke mange klarer 0-1 på Bryne. Vi er faktisk de første i år som presterer det. Det som skjedde i går lover forferdelig godt for VIFs fremtid. Den supre Super-Musa fikk én omgang der han hører hjemme - som midtspiss. Han var nær ved å score ved minst én anledning, og jeg håper virkelig ledelsen i Vålerenga klarer å motstå fristelsen å selge ham når de store budene begynner å komme. Det er bare et spørsmål om tid.

Pascal Simpson hadde visst ikke dagen i går, og ble bytta ut ved pause. Ikke så rart, egentlig, når ledelsen kvier seg så veldig med å øke luselønna han har nå på 800,000. Gi mannen 800,000 til, så skal du se at måla renner inn enda oftere enn før!

Midtbanen til Vålerenga har vært god i det siste, men i går ble de presentert for sin tøffeste utfordring så langt i år. Hør bare: Einar Braut, Bent Apneseth, Jonas Jonsson og Pål Håpnes var fireren Bryne stilte med. Når Villy, Aki og Rekdal likevel bare ble overkjørt i deler av kampen, og ikke i hele, skjønner man at det er oppgjør som disse som skaper legender.

Bryne hadde Peter Olofsson og Rune Medalen på topp, en beryktet spissduo som har skapt havoc i Tippeligaforsvar hele sesongen. At vår bakre firer bare slapp de gjennom én eneste gang er til å få tårer i øynene av. Jeg er rørt på vegne av hele Vålerengens Idrettsforening over hva våre gutter fikk til på Jæren i går. Det var tydeligvis trener Tom Nordlie også. Han var så beveget at han ikke fikk seg til å si et eneste ord til pressen etterpå. I ren redsel for å felle gledestårer, antar jeg.

Søndag er det ny storkamp for Vålerenga, denne gangen hjemme mot Moss på Ullevaal. Kråkene har et kjempelag på gang, og alle er klar over at de har slått oss tre ganger på rad. Jeg håper absolutt alle der ute tar turen, det begynner å svinge av Vålerenga nå!

VIF-spillere på landslaget -
Pa Modou-Kah er tatt ut på U21-landslaget som møter Finland om halvannen uke. Samtidig er U-gruppas Andreas Skjønsberg med på U18-landslaget som skal spille to kamper mot Sverige i midten av august. VPN gratulerer!

Øverland forlater Vålerenga -
Litt forsinket dette her, men u-gruppas Sindre Øverland har forlatt Vålerenga til fordel for Bækkelaget. Med sin slepne teknikk og målscorerevne har Sindre vært iøynefallende på de VIF-lagene han har spilt på siden han kom fra Bækkelaget for noen sesonger siden, men ble altså enda en i rekka av spillere som bare nesten klarte det. Som Lasse Olsen, Tommy Berntsen, Abdi Mohammed, Mohammed Jama og kanskje Kamal Saaliti.

Sindres beste øyeblikk i tida i Vålerenga er antageligvis da han ble toppscorer for VPNs lag i sponsorcupen i fjor. Så moro blir det aldri å spille fotball igjen, Sindre, men vi ønsker deg lykke til i framtida!

Billetter og TIFO -
Noen administrative beskjeder. Det er blitt kjøpt opp 300 billetter til langsida på Nadderud til kampen mot Stabæk neste søndag, slik at ikke alle blir nødt til å stå i den utrolig døve svingen der borte. Billettene er lagt ut til salg i Sjappa for 120,-.

Det blir flere store TIFO-show utover høsten, og Klanen trenger din hjelp for å få arrangementene så gode som mulig. Stikk innom www.klanen.no, og se hva du kan gjøre for å hjelpe til.

Jørn Tysnes - en sann hverdagshelt -
Vår egen Jørn Tysnes er ikke bare Norges beste fotballkommentator, han er også mannen som har latt oss komme den norske dommerstanden inn på livet. Nå opptrer han også som hverdagshelt.

Dagbladet presenterte i går en sak om at Jørn stoppet tyver på Ekebergsletta. Han dømte en kamp i Norway Cup da han så noen frekkaser stikke av med bagen hans. Tysnes blåste av kampen og stormet etter tyvene. Unødvendig å si fikk han tak i dem, eller ihvertfall bagen sin, pluss en annen bag de hadde tatt.

"Dommeren jogget tilbake på banen med to bager. Publikum laglederne skjønte fortsatt ingenting, men dommeren satte i gang kampen som om ingenting skulle ha skjedd", skriver Dagbladet.

Det er vår Jørn, det!

Onsdag 2. august

Bryne - Vålerenga -
Kl. 19 i kveld har Vålerenga sjansen til å stikke fra bunnstriden én gang for alle. Med seier over Bryne burde såpass mye være gjort at gutta kan slå seg litt mer løs i tida som kommer. Når Bryne i tillegg har halve laget ute med skader og suspensjoner (inkl. Thomas Berntsen, som de faktisk omtaler i respektfulle ordelag der nede), er det rimelig å forvente at Vålerenga skal vinne.

For de som ikke får tatt turen til Bryne, oppfordrer vi på det strengeste å ta turen innom Bohemen. Kampen overføres live fra Bryne med den vestlige hemosfæres heiteste reportertalent, Jørn Tysnes.

Ragnvald Soma og Bryne ødela bursdagen min da de hentet inn 0-2 på Ullevaal og klarte uavgjort 30. april. Jeg krever hevn, og nå som VIF begynner å få litt orden på saker og ting er det mye som tyder på at jeg får det også. Håper jeg. Hvertfall hvis vi skal tro Aki Riihilahti. VPN tok en kort prat med Aki i går, og han hadde følgende å si:
- Vi vinner! Det er ingen tvil. Jeg kan ikke se noen grunn til at vi ikke skal vinne den kampen!

Tom Nordlie sier bl.a. følgende til Fotball247:
- For hver eneste kamp Bryne spiller nå, er det «det siste håpet». Vi forventer derfor en knallhard, fysisk batalje. Jeg tror ikke Bryne kommer til å tenke stort på underholdningsverdien. Det blir en tøff match hvor vi kommer til å bli presset bakover i perioder. Vi kommer til å være nøye med å avslutte egne angrep, og å unngå kontringer.

Bjørn Arild Levernes er fortsatt ute med en kneskade, og Ronny Døhli er også skadet ennå. Ellers kan Vålerenga velge fritt i stjernemannskapet sitt. VPN tror Vålerenga stiller følgende lag:

Øyvind André Bolthof - Joachim Walltin, Erik Hagen, Tom Henning Hovi, Hai Ngoc Tran - Bjørn Viljugrein, Kjetil Rekdal, Aki Riihilahti - Espen Musæus, Pascal Simpson, Jon Eirik Ødegaard.

VIF vinner 2-1, etter mål fra Simpson og Viljugrein.

VIF vil forlenge Akis kontrakt -
Aki Riihilahti har kontrakt med Vålerenga ut neste sesong, men allerede nå har Vålerenga kommet med et forslag om forlengelse. Aki selv sier til Fotball247 at han ikke vil skrive under noen ny kontrakt før etter sesongslutt, og at han han da vil se hvilket alternativ som er best for ham.

Benfica var jo og kikket på Aki sist onsdag, men det imponerer ikke finnen vår.
- Vålerenga er bedre enn Benfica, sier han om hvor han helst vil spille.

Det høres bra ut det, Aki.

Dag Frode Hornseth -
Mandag var Tom Nordlie og Kjetil Rekdal på Ekebergsletta for å se på 18 år gamle Dag Frode Hornseth, som spiller for Trysilalliansen. Han scoret to mål i den kampen, og imponerte de to VIF-herrene.
- Han har fine egenskaper, er rask og flink til å løpe i bakrommet. Dessuten har han de rette holdningene, sier Tom Nordlie til Hamar Arbeiderblad.

Vålerenga inviterte Hornseth til å trene ei uke med Vålerenga i høst, noe HA mener han kommer til å takke ja til.
- Jeg ønsker å fortsette der jeg er på grunn av miljøet og kjæresten min. Jeg er en person som liker å ha det trygt rundt meg. Det er viktig for prestasjonene mine, sier Hornseth selv.

Vålerenga mener visstnok at det er greit å la ham gå ut gymnaset der oppe, og så kan han komme nedover til Oslo neste vår.

VPN synes forøvrig det er positivt at Kjetil Rekdal allerede er med rundt og kikker på spillere. Det må da ha en viss effekt på ungdommene at den tidligere landslagskapteinen tar seg bryet med å se dem i aksjon?

Tirsdag 1. august

Diallo til Blackburn? -
I en forsvinnende liten notis skriver VG i dag at Mamadou Diallo er på vei til Blackburn etter sin imponerende innsats i amerikansk fotball. Diallo er toppscorer i serien der borte, og har tydeligvis imponert Graeme Souness.

Fra den ene bakgårdsligaen til den andre for Mamadou, altså. Jaggu bra Vålerenga holdt fingra av fatet i vinter.

Levernes/Saaliti/Tjærnås -
Så vidt VPN veit, er Bjørn Arild Levernes fremdeles ute med skade. Kamal Saaliti skulle ha blitt lånt ut til HamKam før helga, men overgangen ble satt på vent pga. Ørnis skade.

Kamal kommer til å reise til Hamar når Ørni er frisk, og det skal bli artig å se hvordan han sklir inn i miljøet der oppe. Hamaringer er kjent for å være trauste (de er trauste. Jeg kjenner ei dame fra Hamar, og hun er skikkelig traust, hvertfall), og alle som har sett Kamal i aksjon veit at det ofte er livlig rundt ham.

Når vi først er inne på folk med VIF-tilknytning i 1. divisjon - Lars Tjærnås har jo overtatt treneransvaret i L/F Hønefoss (hvor bl.a. Christer Ellefsen spillen), og under Tjærnås' kyndige ledelse har klubben vunnet tre strake, deriblant mot Strømsgodset, og er nå godt ute av nedrykksstriden.

På en nettside som heter "Sport i dag", drevet av fotballelskeren Tom A. Schancke, sier fotballformann i L/F Hønefoss, Aage Thoresen, følgende:
-Ja, Lars har gjort en strålende jobb med laget. Det er en enorm innsats på treningene og gutta har fått tilbake selvtilliten.

At det var?

Ødegaard -
VPN tok en prat med Jon Eirik Ødegaard i går kveld, og han kunne fortelle at han skal i forhandlinger med Vålerenga i dag, angående en mulig fornyelse av kontrakten sin. Han regnet dog ikke med å skrive under allerede nå, og vi mistenker at han gjerne vil høre hva Moss og Start har å si før han bestemmer seg.

For så vidt greit nok det, bare han skriver under for VIF etter det...

Før i tida
Her kan du lese hva som har skjedd i Vålerenga tidligere:

Juli Les mer
Juni Les mer
Mai Les mer
April Les mer
Mars Les mer
Februar Les mer
Januar Les mer

1999 Les mer
1998 Les mer
1997 Les mer

[an error occurred while processing this directive]