Kampene
9. serierunde
Greibanen - 17/6-2003 - ca 103 tilskuere
Grei 2 (2) - 4 (0) Vålerenga
 Kristian Berre 1-0 1. min    
 Shire Abdi 2-0 29. min    
     61. min 2-1 Kristen Viikmäe
     76. min 2-2 Jonas Krogstad
     77. min 2-3 Tobias Grahn
     81. min 2-4 Tobias Grahn


Lagoppstilling, Vålerenga:
Yngve Rekdal
 
Kenneth Sørli (Andreas Holter 48.min) Lamin Bojang   Thomas Sæther Jonas Rødfoss (Edson da Silva 48.min)
 
Kristen Viikmäe Tobias Grahn   Lars Bohinen (Lars Øvrebø 63.min) Tommy Edvardsen
 
  Espen Næss Lund   Jonas Krogstad  

Lagoppstillling, Grei: Lars Engebråten, Tom Brusveen, Halvard Wågheim, Thomas Elverum, Tommy Myrvang Elverud, Kristian Berre, Atle Næss, Tomas Karlaug, Morten Dahl, Rolf Børresen, Shire Abdi

Dommer: Thomas Farstad
Linjedommere: Per-Tore Svendsen, Harald Warberg
Gule kort Grei: Atle Næss. Gule kort Vålerenga: ingen
Røde kort Grei: ingen. Røde kort Vålerenga: ingen


Vart skremt ja...
Med 6-7 potensielle A-lags spillere på banen, ble nok forventningene skrudd litt høyt. Desto større ble fallhøyden da Grei høyst overraskende tok føringen og satte gutta på plass i første omgang. Men forskjellen på lagene ble avslørt i andre, da vi rett og slett tok de på kondisen. Dermed fikk vi nok en seier og vi slapp med skrekken.

Grei gikk ut for å krige. Vi spille fotball. Eller hvordan var det? Vi klarte ihvertfall ikke å gjøre det vi skulle i første omgang. Derimot var Grei veldig tent og jaget fra første spark på ballen. Vi var avventende og ubesluttsomme. Gutta slipper Grei allt for enkelt til. I løpet av det første minuttet er de på flere farlige visitter og rundt 1:45 ut i perioden får ikke Lamin taklet skikkelig. Ballen går rett i beina på brutter"n til Berre som enkelt kan sette ballen bak Yngve i målet. En skikkelig kalddusj.

Vår midtbane sliter med å komme inn i kampen. Hele 13 minutter går før vi kunne notere vår første kvalifiserte visitt på Greis banehalvdel. Den er derimot ikke så dum. Næss Lund kombinerer fint med Krogstad på topp, får ballen tilbake og smeller til på hel volley. Skuddet er hardt men går desverre like over. Men barrieren er brutt og vi får noen muligheter de neste minuttene. Viikmaäe jobber bra på høyre kanten og får noen innlegg og cornere, men avslutningene fra Krogstad går enten rett på keeper eller heades over.

Etter en treg start begynner Lars Bohinen å finne seg til rette på midten. Han har også en fin skuddmulighet hvor han demper på brystet og drar til på direkten, men utenfor den også. Samme som Tommys heading like etter. Tobbe viser seg frem på midtbanen, vrir seg løs og legger en flott krysspasning ut mot Viikmäe på kanten. Kristen får lagt innn i feltet, men igjen går avslutningen til Jonas rett på keeper. Det vil seg ikke.

Istedet er Grei frempå og får god hjelp av Lamin som totalt feilberegner spretten på ballen og blir rundlurt. Vips er Shire Abdi igjennom og alene mot Yngve gjør han ingen feil. 2-0 og ikke ufortjent selv om det kommer i en brukbar periode for oss.

Mot slutten av omgangen har vi en dobbelt sjanse som ender med skudd utenfor av Tommy Edvardsen. Lamin er også frempå med en lang tå og klarerer en god Grei mulighet. Vi går til pause med to mål i sekken.

Ikke før 2. omgang så vidt har startet så ser det mørkt ut igjen. Shire Abdi kommer plutselig alene med Yngve Rekdal og setter ballen forbi. Bakfra kommer Lamin stormende og ser ut til å få klarert ballen, men går i bakken. Ballen triller videre og i mål. Grei jubler. Men linjedommer vifter med flagget og målet annuleres. Så riktig ut fra vår posisjon, da Lamin ble hindret/felt i det han skulle klarere. Men for en start..

Like etter gjør vi to bytter i forsvar. Backene går ut og Lamin skyves ut på høyre back. Andreas Holter tar midtstopper plassen og Edson får venstra back. Dette så ut til å være ett lurt trekk. Lamin hevet seg mange hakk på back plassen og Edson gjorde ett godt innhopp på venstresiden i forsvaret. Samtidig ser det ut til av vi går over i en renere 4-3-3 formasjon.

Så, 16 minutter ut i omgangen lykkes vi endelig. Lamin viser at han liker seg på kanten og raider over halve banen før han legger igjen ballen skrått bakover på 16 meteren. Der dukker Viikmäe opp og denne gangen nøler han ikke. Kristen dundrer til på første touch og keeper har ikke mulighet. Redusering 2-1.

Etter dette byttes to av Greis beste spillere ut. Ikke helt ukjente Morten "salto" Dahl går ut, sammen med Atle Næss. "salto" stod for mye av Greis offensive spill og etter dette byttet mistet de litt av gutsen. "Salto" og Bohinen spillte vel sammen i Vålerenga på 80 tallet, så sånn sett var det vel et artig møte dem imellom. Bohinen så ut til å merke kjøret han også og Lars Øvrebø overtok med friske ben på midten.

Grei begynner sakte men sikkert å merke kjøret. Men allikevel er de giftige på kontringer. Shire Abdi ligger som en konstant trussel og lurer, noe han også gjorde ved to anledninger som for kunne gått galt. Forsvaret og Ynge står langt ute og er ikke oppmerksomme. Abdi får en lang ball og er helt igjennom. Ser at Yngve er håpløst langt ute og lobber enkelt over keeper. Heldigvis stryker ballen like utenfor.

Like etter snapper samme Abdi ballen på kanten av vår 16 meter, drar av alle inkludert Ynve i målet og har bare å sette ballen i åpent mål. På mirakuløst vis, setter han ballen over fra 5-6 meter... Helt utrolig. Flaks for oss at han nok hadde litt sure bein der.

I stedet er det vi som går i anggrep. Tommy Edvardsen legger fint inn fra dødlinja. På bakre stolpe kaster Jonas Krogstad seg frem og styrer ballen i mål. Utligning og vi aner at kampen snur vår vei. Men igjen er Abdi frempå og kun en lang tå fra Edson da Silva gjør at vi får stoppet nok en stor Grei mulighet.

Men Grei begynner som sagt å bli slitne og vi får mer og mer rom. Tobbe og midtbanen ser ut til å komme mer og mer til sin rett. Da er det også på plass med en litt svak klarering fra Greis side. Hvorfor ikke benytte seg av det? Jo takk sa Grahn som fikk ballen i beina innenfor 16 meteren. Finter vekk og styrer ballen utagbart for keeper via bortre stolpe og inn.

Siden han først er igang, prøver vi igjen. Vi tar en kort corner variant hvor Tommy og Tobbe kombinerer fint frem mot Greis 16 meter før Tobias enkelt setter inn 2-4 målet. Krogstad prøver seg med en frekkis på slutten, slår en tunnel på sisteforsvarer, men skuddet går rett på keeper.

Kampen ebber ut og vi slapp med skrekken. Grei var giftige og utnyttet svakhetene våre til fulle. Vi sleit med å komme igang, men reddet oss til slutt på kondis og fullførte med stil. Så langt er det vårt sterkeste våpen. I så og si alle kampene har vi dominert mot slutten, om det være seg med rent u-lag eller med innslag av a-lags spillere. Det lover godt fremover. Allerede til torsdag er det ny kamp på Valle mot Bøler. Hva sies om rekruttkamp akkompagnert til Bruce Springsteen ett par hundre meter unna?