MIN MENING...
Fotball-Norge bør være skamfulle på en dag som dette!

Ynkelige Kongsvinger har vunnet fram med en anke som gjør at et fornuftig vedtak ikke er fullt så fornuftig allikevel...

Jeg skal prøve å begrunne hvorfor, forhåpentligvis også bedre enn det s.k. ankeutvalget:

Vålerenga har gjort en formell feil. Denne feilen gikk ut på at et skjema (type B) var blitt forlagt og ikke sendt til NFF etter at alle detaljer rundt Juro Kuvicek's overgang var klarlagt.
Det var mye rot rundt Kuvicek's overgang til Vålerenga. Klubbene (Strømsgodset og Vålerenga) ble til slutt enige om en pris på 120.000 kroner. I det Strømsgodset skyldte Vålerenga 60.000 for spilleren Jan Kokkim så virket saken opplagt;
Vålerenga betalte 60.000 til Strømsgodset. Fornuftig regnestykke i alle fall for meg; 120.000 kroner minus 60.000 kroner blir som kjent 60.000.
Dette fant immidlertid Strømsgodset urimelig, slik at saken måtte til behandling hos NFF. Saken ble ikke overraskende vunnet av Vålerenga.
Juro Kuvicek var altså spilleklar for Vålerenga, og i følge fotball forbundet (NFF) så var dette klart den 16. august i år. 14 dager før siste frist for overganger gikk ut.

På tross av at Vålerenga ikke har sendt inn det såkalte B-skjemaet så får Vålerenga muntlig tilsagn om at Juro Kuvicek er spilleklar for klubben.
I perioden 16.8 til 2.9 spiller Juro ca. 4 kamper for Vålerengas rekruttlag i 4. divisjon. Etter en kamp mot Øvrevoll den 2. september blir Øvrevoll's ledere gjort oppmerksom på at Vålerenga muligens spilte med en ikke spilleberettiget spiller. Denne ikke spilleberettigete skulle ha vært Juro Kuvicek.
Øvrevoll's informant heter Stein Pedersen. Det pussige er at denne Pedersen's daglige virke er hos NFF. Arbeidsområdet hans er overgangssaker, ja faktisk er han øverste "sjef" for overganger i Norge. En annen kuriositet er at nevnte Pedersen også har en lang bakgrunn som medlem av Øvrevoll BK........

Som sagt skrives det nå 2.9 på kalenderen, Juro har vist fin fremgang og Vålerengas trenere vurderer Juro Kuvicek som aktuell til troppen mot Strømsgodset 2 dager senere.
Vålerenga reiser til Drammen den 4.9 med 17 spillere. 17 spillere fordi man ønsker å teste Kent Bergersen som har slitt med en skade. Det viser seg at Kentas skade er såpass alvorlig at han ikke er aktuell for kampen. Ny mann (17.mann) er... Juro Kuvicek.
Vålerengas trener gjør endel forandringer på laget siden Kenta er ute, laget har fungert meget godt i de siste kampene slik at det ikke er lett å velge taktikk foran denne viktige kampen.
Juro Kuvicek mangler kamptrening og er vel egentlig aldri aktuell i start-elleveren. Kampen går sin gang, lite fungerer for Vålerenga og 20-30 minutter før slutt kommer Juro Kuvicek på banen i sin aller første a-lagskamp for Vålerenga.
Juro gjør et fint innhopp, skaper et par farlige situasjoner. Det sto allikevel 2-2 på tavla da kampen var slutt, det samme som var stillingen da Juro kom inn.

Bare 4 dager senere er det klart for ny kamp i Tippeligaen, denne gangen på hjemmebane mot Kongsvinger.
Nok et viktig oppgjør mot et av lagene man MÅ slå for å unngå nedrykk.
Heller ikke i denne kampen er Kenta klar, og heller ikke denne gangen velger treneren å starte kampen med Juro Kuvicek på banen.
Det er søndag 8. september, det har gått 6 dager siden mannen fra Norges Fotball Forbund Stein Pedersen valgte å gjøre Øvrevoll BK oppmerksom på at Vålerenga brukte en ikke spilleberettiget spiller ble brukt i kampsituasjon.
Allikevel så velger altså Vålerenga å bruke en spiller som IKKE er spilleklar, er det ikke noe som skurrer?
Det høres utrolig ut, men det er faktisk sant; Stein Pedersen har ikke tatt kontakt med Vålerenga angående den mulige konflikten mht spilletillatelse. Dette på tross av at han har dette som sitt virkeområde i NFF.
Kampen mot Kongsvinger blir spilt, denne gangen slipper Juro til i 16 minutter. Heller ikke denne gangen klarer Juro å forandre resultatet i positiv eller negativ retning etter at han kom inn. 1-1 sto det, og 1-1 ble det.

Merkelige ting har skjedd, og merkeligere ting skal skje.

Etter denne kampen gjør "noen" Kongsvinger's ledelse oppmerksom på at Vålerenga har brukt en ikke spilleberettiget spiller, nemlig Juro Kuvicek.
Hvem kan dette ha vært? Ryktene sier at det har vært personer som står Lyn miljøet nært som var Kongsvingers informanter. Uansett så har Stein Pedersen's ord "i øret" på Øvrevoll BK blitt spredd videre, men enda (etter 6 dager) har noen funnet det bryet verdt å nevne det for klubben det VIRKELIG gjelder for, nemlig Vålerenga.

Mandag 9. september sprenger bomben! Kongsvinger har gjort NFF oppmerksom på at de mener det er protestgrunnlag på en Vålerenga spiller.
Spilleren er Juro Kuvicek som har vært bekreftet fra NFF's side som spilleklar siden 16. august.

Denne uken raser debattene i media, hyenene fra Kongsvinger hadde nok helst sett at de fikk ALLE poengene Vålerenga har tatt de siste 30 årene, og protest blir levert.
Sist fredag, den 13.9 kommer NFF med sin dom:
Juro Kuvicek er, og har vært spilleklar siden 16. august. Alle de poengene Vålerenga har tatt med Juro på banen er således 100% berettiget, og ingen protestgrunner forefinnes. Kongsvingers protest avvist.
Kongsvinger bestemmer seg umiddelbart for å anke, for som de sier, "rett skal være rett".
NFF tok selvkritikk på at de ga Juro Kuvicek spilletillatelse uten at B-skjema var sendt inn, og ga samtidig Vålerenga korreks for dette.
Vålerenga leverte B-skjema tirsdag 10. september, altså 10 dager etter at overgangsfristene var gått ut, men NFF tok ikke hensyn til at dette skjemaet manglet da ellers alle formaliteter var i orden.

En uke gikk, og fredag 20.september skulle ankeutvalget ved leder Johannes Wold avsi sin dom.
Iløpet av et par timer klarer dette utvalget å tilsidesette NFF's etter eget usagn grundige gjennomgang av saken, de har kommet til følgende dom:
Vålerenga HAR benyttet en ikke spilleberettiget spiller i kampen mot Kongsvinger den 8. september.
En passende straff er å sette kampresultatet til 0-0 og å frata Vålerenga 1 poeng, samtidig som Kongsvinger tilkjennes 3 poeng.

Dette ankeutvalget har gjort en mildt sagt(!) oppsiktsvekkende besluttning;

  • Juro Kuvicek er spilleklar fra 16.08 1996 tom 07.09.1996
  • Juro Kuvicek er IKKE spilleklar i de 16 minuttene han spiller den 08.09.1996
  • MEN, han er spilleklar igjen fra 09.09. 1996

Et par spørsmål å tenke på;
Hvordan klarte de å endre alle regler slik at en spiller kunne bli spilleklar etter sluttdatoen 1. september?
Hvordan kan en spiller som er spilleklar den 4. september IKKE være spilleklar 4 dager etterpå, og likefullt være spilleklar 1 uke etter det igjen?

Det er sånne ting jeg lurer på og det er sånne ting jeg vil HA SVAR PÅ!!!!

Stein Pedersen? Hvor har han vært i denne saken, formodentlig har han fått munnkurv?


[Nyheter] [Spillerne] [Kampene] [Historie] [Publikum]
© 1996 Bjørnar Thomassen -redaktør, Geir Arne Brevik -designer