Fredrik Kjølner(26)


Fredrik Kjølner går på sin 3. sesong som midtstopper i Vålerenga. Siden han kom til klubben er han virkelig blitt en Fotball-spiller. Den første sesongen bar preg av at han var konge i lufta, men treg og keitete langs bakken. Tydeligvis har Fredrik trent på de rette tingene, for i fjor var han en av våre beste spillere totalt sett.
Hmm, hva skal man si om Fredrik Kjølner? Han har ikke vært direkte dårlig i år, snarere en av våre mest stabile spillere. Allikevel er jeg litt skuffet av den enkle grunn at han faktisk var bedre ifjor. Jeg hadde etter det jeg så i vinter store forhåpninger til Kjølner men han mangler foreløpig det siste lille ekstra.
En scoring kanskje?
Jeg har lovet Fredrik å gjøre han en tjeneste: Han vil gjerne opplyse om at han IKKE spiller gitar i bandet til Anita Hegerland, selv om VG gjentatte ganger har skrevet det motsatte.
Det er bare en ting Fredrik er misfornøyd med i Vålerenga; Han har mistet kallenavnet han hadde i Eik-Tønsberg. Der nede ble han nemlig kalt "Myggen". (Kjølner er ca 200 cm høy) Klarer vi å adoptere nok en mygg så vil Fredrik bli i Vålerenga livet ut!

Fredrik i 1996:
Mange med meg hadde kanskje ventet det store gjennombruddet for Fredrik denne sesongen. I alle fall så hadde trener Vidar Davidsen vært frampå i avisene før seriestart og dratt paraleller til Rune Bratseth.
1996 tok liksom aldri av for Fredrik, han var god, men han markerte seg ikke så mye som det vi hadde håpet.
Totalt sett var likevel Kjølner en av de beste spillerne i årets sesong, spesielt bra var samarbeidet med nykommeren Kent Karlsen på stopperplass.
Minuset (et stort sådant) er at han ALDRI scorer mål. Han burde vært god for minst 5 mål på hodet, i tillegg har han truffet treverket et par tre ganger i årets sesong etter å ha brukt skuddfoten.
Fredrik Kjølner sa nei til Skeid og Ipswich og skrev i uke 46 under for 3 nye år (med klausul) for Vålerenga.
La oss håpe at "Myggen" bruker året i første divisjon på å "øve" seg på å "gålle", da kan nemlig 98-sesongen ende med Frankriketur... tror jeg....

Vurdering: 4/6

Tidligere klubber:

  • Nøtterøy
  • Eik-Tønsberg
Neste spiller..


[Nyheter] [Spillerne] [Kampene] [Historie] [Publikum]
© 1996 Bjørnar Thomassen -redaktør, Geir Arne Brevik -designer