VPNs dagbok Vålerengas kamper Terminlista 1998 Spillerne Lars Tjærnås' hjørne Intervjuer Lyd og bilder Offisiell informasjon fra klubben Offisiell informasjon fra Klanen Vålerenga statistikk VPN Arkivet Konkurranser Linker VPNs mailingliste Interaktivt Om Vålerenga fotball på nett Meny
 
Vålerenga fotball på nett
Vålerenga fotball på nett - Intervjuerill.

Meny

 

-

VPN møter Milos Mirkovic

Sesongen 1998 er allerede langt fremskredet, faktisk omtrent like langt som krisen i Vålerenga Fotball. Poengene uteblir, baklengsmålene renner inn og nå er Drillo hentet inn for å redde oss ut av elendigheten. Samtidig med Drillos inntreden på Valle har unggutten Milos Mirkovic innfunnet seg for å fylle en av de plassene vi har slitt mest med i år, nemlig høyrebacken. 22-åringen fra Beograd i Jugoslavia har skrevet tre års kontrakt med Vålerenga og er allerede godt installert sammen med kona i leilighet på Mortensrud. Mandag debuterte han på Bislett for rekruttlaget i en kamp våre blåkledde vant 8-2. Bli ikke forundret om Milos tar skrittet opp på A-laget allerede i søndagens kamp mot Stabæk. Som første medium i Norge fikk VPN den litt beskjedne mannen i snakk, godt hjulpet av Dragan, kioskselgeren på Valle, som tross sine 29 år i Norge fortsatt husker nok av morsmålet til å kunne fungere som tolk.

Velkommen til Norge, Milos, hvordan liker du deg så langt?
Supert!!
Hvorfor valgte du Vålerenga og Norge
Først og fremst fordi Vålerenga skal ut i Europa i cupvinnercupen i år. I tillegg tror jeg Norge er et veldig bra og vakkert land å bo i.
Har du hatt tilbud fra andre klubber også?
Ja, jeg hadde tilbud fra klubber i Spania og Frankrike før jeg bestemte meg for Vålerenga.
Har du noe inntrykk av kvaliteten på norsk fotball?
Jeg tror den er ganske bra, landslaget er jo som kjent veldig godt, og Norge har produsert mange gode spillere til utlandet de siste årene.
Hvordan ser du på nivået i forhold til i Jugoslavia?
Mitt inntrykk er at jugoslavisk fotball er mye mer teknisk, mens det i Norge i større grad handler om organisering og fysikk!

Og fysisk fotball ser det absolutt ut som Milos skal kunne takle bra. Av det vi har sett av ham så langt virker Milos som en skikkelig atlet, han er rask og teknisk, men med sine 190cm og 80kg skulle han ha kropp nok til å tåle en støyt fra de fleste norske eliteseriespillere. Svaret på det kan komme allerede til søndag, Haien må sone for gule kort, så døra til A-laget burde minst stå på gløtt for Milos.
Hva tror han selv om sine muligheter for å spille seg rett inn på A-laget?
Det har jeg ikke tenkt så veldig mye på. Treneren avgjør akkurat den saken, min jobb er å spille fotball så godt jeg kan, så får vi se om det holder.
Hvordan er du fornøyd med innsatsen på mandag?
Så som så. Det er vanskelig å spille for et nytt lag, man vet jo ikke hvordan medspillerne beveger seg eller tenker. Men, det gikk vel stort sett greit. Jeg trenger litt tid til å spille meg inn i laget og bli kjent med mine nye medspillere.
Du spiller ganske offensivt?
Det gjør jeg absolutt. Nå gjør jeg som jeg får beskjed om av treneren, på mandag (mot Drafn) ble jeg av og til bedt om å bli med opp på banen. Andre ganger gjorde jeg det bare av meg selv, jeg liker absolutt å være med i det offensive spillet.

Selv om Milos bare er 22 år og absolutt kan være en mann for fremtiden, er det vel liten tvil om at grunnen til at han ble hentet inn akkurat nå er et håp om at hans kvaliteter skal kunne hjelpe oss i å tette igjen bakover på banen.
Har han sett noen A-lags kamper enda?
Ja, jeg har sett hjemmekampene mot Viking og Lillestrøm på Bislett.
Hva synes du om stemningen på Bislett?
Fansen imponerte meg stort, det var kjempestemning. I Jugoslavia var det litt anderledes. Der er det mye engasjerte folk rundt hele banen, men en slik gjeng som synger hadde vi ikke der, det var langt bedre på Bislett.
Spillet på banen var vel neppe like imponerende, hva tror du er galt med Vålerenga akkurat nå?
Det er ikke så godt for meg å si. Vålerenga spilte jo tydeligvis veldig bra i fjor, siden de til og med vant cupen. Og det var tross alt med nesten det samme mannskapet. Selv om det kan ha noe med psyken å gjøre, tror jeg det er noe som kan snu veldig fort. Nå går alt feil vei, men med litt flaks i stedet for uflaks i avgjørende situasjoner kan alt snu seg veldig raskt.
Du har kanskje hørt om Drillo, tror du han kan hjelpe?
Jeg hadde ikke hørt om ham før dette VM i Frankrike, men han er jo tydeligvis en veldig god trener, og jeg håper han kan hjelpe laget.
Hva er dine beste kvaliteter som fotballspiller, hva kan du forbedre?
Jeg synes det er veldig vanskelig å snakke om mine egne gode sider, det får andre gjøre. Jeg kan si såpass at jeg jobber jevnt med å komme til et stabilt høyt nivå på alt jeg presterer på banen.
Hvor på banen trives du best?
Jeg er ansatt i Vålerenga som høyreback, og det er også den posisjonen jeg trives best i, selv om jeg gjerne spiller andre steder også. Men det er høyreback jeg er.
Scorte du mange mål i Beograd?
Masse!
Har du spilt for landslaget i hjemlandet?
Ja, jeg har spilt en rekke kamper både for ungdoms- junior- og OL-landslag. Foreløpig ikke har det derimot ikke blitt noen kamper for A-landslaget.

Milos har skrevet under 3-års kontrakt med Vålerenga kan han fortelle, og har flyttet hit sammen med kona, og begge trives visst veldig godt i Oslo allerede. Vi trenger derfor ikke bekymre oss for at han skal forsvinne på en god stund enda. Og det spiller ingen rolle om det skulle ende med nedrykk etter endt sesong lover han oss.
- Det spilles vel fotball i 1. eller 2. divisjon også, jeg har absolutt ingen planer om å forlate klubben om det blir nedrykk.
Sier Milos mens han trekker på skuldrene av spørsmålet.
Hva med planer for fremtiden utover de tre årene?
Nå er jeg jo proff allerede i Vålerenga og foreløpig er det det som gjelder. Jeg kunne gjerne tenke meg spill for Jugoslavias A-landslag i fremtiden, og selv om det ikke er noen stor sak for meg, har vel de fleste spillere tenkt tanken på spill i f. eks. England eller Italia en gang.
Og hva driver du med når du ikke spiller fotball?
Sover! Og hører en del på musikk. Nå har jeg også fått meg bil, så jeg og kona kan kjøre litt rundt omkring og bli kjent med Oslo.

Pølsekøen i kiosken på Valle har etter hvert blitt såpass lang at det er på tide for vår tolk å avslutte intervjuet. Milos snakker såpass bra engelsk at vi snakker litt løst med ham uten tolk og får tatt et bilde av ham til VPNs arkiver. Og med stolthet konstaterer VPNs utsendte medarbeidere at man nesten har klart det John Cleese ikke klarte overfor sine tyske gjester i Fawlty Towers.
Da gjenstår det bare å takke Milos for intervjuet og ønske ham lykke til i Vålerenga!
 

 

Milos Mirkovic
Alder: 22
Yrke: Fotballspiller
Kjent for: Høyreback hentet inn fra OFK Beograd og skal hjelpe Vålerenga med å beholde plassen i eliteserien.

 

 

  -
© VPN 1998 - info@vpn.no