VPNs dagbok Vålerengas kamper Terminlista 1998 Spillerne Lars Tjærnås' hjørne Intervjuer Lyd og bilder Offisiell informasjon fra klubben Offisiell informasjon fra Klanen Vålerenga statistikk VPN Arkivet Konkurranser Linker VPNs mailingliste Interaktivt Om Vålerenga fotball på nett Meny
 
Vålerenga fotball på nett
Vålerenga fotball på nett - Kampeneill.

Meny

 

-

Vålerenga - Besiktas (Tyrkia) 1-0

Ullevaal stadion
6284 tilskuere
Mål: 1-0 Bjørn Arild Levernes (49).
Gult kort:
Dommer: Sandor Puhl, Ungarn.
Vålerenga (4-5-1): Tore Krogstad - Joachim Walltin, Knut Henry Haraldsen, Fredrik Kjølner, Hai Ngoc Tran - Kjell Roar Kaasa (Espen Haug fra 59.), Bjørn Viljugrein (Juro Kuvicek fra 85.), Bjørn Arild Levernes, Tom Henning Hovi, Dag Riisnæs (Jon Eirik Ødegaard fra 88.) - John Carew.

Om oktober-kvelden var grå og tåkete på Ullevål Stadion i kveld, så var Vålerengas spill til tider tilsvarende lysende denne kvelden. Det var ikke akkurat med for høye forventninger jeg tok turen til Ullevål. Tyrkiske serieledere hørtes faretruende sterkt ut, og jeg fryktet stygge sifre. Derfor er det med stolthet og glede jeg i ettertid kan konstatere at Vålerenga vant en fortjent seier. Ikke bare var vi solide bakover i denne kampen, vi skapte også uvanlig mange målsjanser.

Men det begynte ikke akkurat så bra. Tyrkerne kom klart best i gang, anført av en sterk neger, hvis navn jeg ikke kommer på i farta, på topp. Vi la presset temmelig lavt i starten av kampen, men tyrkerne kom seg gjennom i midten ved et par anledninger. Etter 5 minutter gjør Hai en miss når han skal heade tilbake til sTore Krogstad. Headingen blir litt løs og kun en våken sTore redder oss idet han så vidt er først på ballen som en tyrkisk angriper er i ferd med å snappe. Minuttet seinere er tyrkerne alene gjennom i midten, sTore må ut på nok en utrusning og er nok en gang først på ballen med 1 millimeters margin. Noen minutter går og det hele roer seg litt, men etter 11 minutter er tyrkerne farlig frempå enda en gang. De får et frispark langt ned på høyre side, dette slås inn i feltet hvor en tyrker er høyest og header forbi sTore. Heldigvis står Jokke på strek og får sparket ballen langt ut.

Etter ca et kvarter roer det tyrkiske presset seg noe, og Kaasa har vårt første skudd på mål. Vi klarer å flytte presset vårt høyere opp på banen, og har mer kontroll bakover. Vår første store målsjanse kommer direkte etter et vakkert tyrkisk angrep som ender med at sTore må bokse et skudd ut. Dag Riisnæs kommer fri på venstrekanten, men skuddet hans blokkeres i siste liten og vi får en corner som ikke resulterer i noe. Utover i omgangen presser vi mer og mer, og skaper en del halvsjanser. Den farligste kommer etter innlegg fra høyre av Kaasa. Tom Henning Hovi stuper fram inne i tyrkernes fem-meter, men en tyrkisk tå kommer først på ballen og vi får nok en corner. 1. omgang ender målløs, men vi viser i siste halvdel av denne omgangen at det er mulig å score på tyrkerne. Særlig er det mye rom på venstrekanten der Dag Riisnæs er bra, og kommer seg fri gang på gang.

2. omgang starter der 1. slapp, med Vålerenga som det dominerende laget, og Dag som den dominerende offensive spilleren. Det går da heller ikke mer enn 5 minutter av omgangen før Dag fører ballen opp på venstresida, og spiller fri Tom Henning nydelig. Hovi legger inn fra venstre og Lill-John skyter fra ca. 5 meter, skuddet blokkeres, men etter litt fram og tilbake inne i feltet havner ballen hos Ørni som kontrollert setter ballen i keepers venstre hjørne. 1-0 til Vålerenga!!

Resten av omgangen var meget bra fra vår side, tyrkerne har kanskje et eneste angrep før de satte oss under et visst press i sluttminuttene. Vi skaper mange sjanser, bl.a. har Espen Haug, som kom inn for Kaasa etter 60 minutter, et skudd som keeper redder med ytterdelen av stortå-neglen ved en mesterlig benparade. Det er mulig Haug skulle spilt Hovi som stod alene foran mål, men Espen hadde absolutt mulighet til å score fra sin posisjon. Carew er alene med keeper ved en anledning, men felles på 16-meter streken uten at vi får så mye som frispark en gang.

Alt i alt en meget bra kamp av Vålerenga mot et godt lag. Dag Riisnæs fikk klanens blomster, en Madagaskar-palme. Den var absolutt fortjent, Dag var den som skapte mest offensivt denne kvelden. Ellers synes jeg Lille-John kom seg utover i 2. omgang, etter å ha vært heller anonym i første halvdel av kampen. Jokke og Hai hadde bra kontroll bakover og Kjølner spilte nok en god kamp. Hva som har skjedd med ham denne høsten vet ikke jeg, men Drillo-effekten har mer enn bare sneiet borti den mannen.

Med seier 1-0 hjemme har vi et ganske så brukbart utgangspunkt foran returoppgjøret i Istanbul. Scorer vi der nede, må tyrkerne opp i 3 mål, det skjer ikke mot det forsvaret Drillo har drillet inn i høst. Uten at jeg har sjekket tallene med Hr. Olsen vil jeg anslå at vi med 54.6% sannsynlighet går videre til kvartfinalen i historiens siste cupvinner-cup.
 

 


 

 

  -
© VPN 1998 - info@vpn.no