VPNs dagbok Vålerengas kamper Terminlista 1998 Spillerne Lars Tjærnås' hjørne Intervjuer Lyd og bilder Offisiell informasjon fra klubben Offisiell informasjon fra Klanen Vålerenga statistikk VPN Arkivet Konkurranser Linker VPNs mailingliste Interaktivt Om Vålerenga fotball på nett Meny
 
Vålerenga fotball på nett
Vålerenga fotball på nett - Intervjuerill.

Meny

 

-

VPN møter Hai Ngoc Tran
Yeeeeesssssssss!
Dette var vel de flestes reaksjon da de hørte nyheten om at Vålerenga hadde kjøpt Hai Ngoc Tran fra Kongsvinger. Etter altfor mange kamper med altfor mange baklengsmål handlet klubben inn en forsvarsspiller av klasse. Hai Ngoc Tran har norgesrekord i aldersbestemte landskamper (51), og bare tre uker før han signerte for VIF hadde han ydmyket 98-sesongens beste Vålerengaspiller så langt, Juro Kuvicek, på Bislett.

Når VPN ankommer treningsfeltet på Valle er laget fremdeles i gang med første treningsøkt etter sommerhvilen, og Tran gjør ikke skam på forventningene: både Espen Haug og Bjørn Viljugrein avvæpnes enkelt i regnværet. Vi legger merke til at Tom Henning Hovi - som er på Trans lag - spiller midtbane. Det er liten tvil om at den raske vietnameseren forventes å legge beslag på venstrebackplassen fra nå av.
Tran fullfører sin første treningsøkt i VIF-drakt uten problemer, og også uten å score mål, noe han forøvrig har gjort i alle sine 117 obligatoriske kamper for Kongsvinger.

- Jeg har fått en bra mottagelse i klubben, sier han når han etterpå sitter i brakka på Valle.
- Jeg har blitt kjent med en del folk her, og det er lett å komme inn i miljøet.
En han kjenner fra før er Knut Henry Haraldsen. U23-kollegaen skal ha med seg Tran videre, og VPN registrerer at dette ikke blir det lengste under huden-intervjuet noensinne.
- Treninga i dag gikk greit, sier Tran. - Det er rolig første trening etter ferien. Spillerne tar det pent. På treningene i Kongsvinger var det et helt annet tempo.

Men hvorfor kom han egentlig til Vålerenga? KIL gjør det nesten alltid bedre enn VIF, og som nevnt hadde han ingen problemer med å kle av Vålerengas giftigste spiller sist han var på en tippeligabane.
- Vålerenga er en stor klubb, sier han, og ser ut som om han ikke synes det er noen vits i å utdype det. Men VPN venter på mer, så han fortsetter:
- Vålerenga holder til midt i storbyen, her er det masse folk som støtter opp om klubben. Kongsvinger ligger høyere på tabellen nå, men VIF er på vei oppover. Bare vi slutter å slippe inn så mye mål, og vinner noen kamper.
- Målsetningen min er å spille i utlandet. Jeg har fått tilbud fra andre klubber, både i Norge og utlandet. Jeg har sagt nei til Brann og Lillestrøm. Ipswich kom også med et tilbud som jeg sa nei til. Vålerenga er en bra klubb å starte i første gang jeg reiser fra Kongsvinger. Jeg regner med å spille her et par år før jeg går videre. Men vi får se, hvis det går veldig bra her så kanskje jeg blir.
VPN nevner Champions League, og Tran nikker enig.

Hai Ngoc Tran er langt fra den første Kongsvingerspilleren som ender i Vålerenga. Dag Riisnæs og Bjørn Arild Levernes gikk samme vei for noen sesonger siden, og også Tore Krogstad og Kjell Roar Kaasa har en fortid inni skauen. Hvorfor ender nesten alle gode KIL-spillere opp her?
- Vålerenga er en klubb som satser hardt. Her er det også veldig mange supportere. Kongsvinger er en liten bygd og det er nesten ingen på kampene. Det er helt stille der. I VIF gleder jeg meg til støtten spillerne får fra Klanen (eller Apeberget som han sier) i hver eneste tackling hele kampen.
Hva med forholdet de to klubbene i mellom etter Juro-saken?
- Forholdet var ganske dårlig da det skjedde, men det har blitt bra igjen nå.
Hvordan opplevde KIL-spillerne den situasjonen?
- Vi tenkte ikke så mye på det. Det var synd for Vålerenga, men utover det betydde det ingenting for oss. Jeg tenkte hvertfall ikke mye på det.

Hai Ngoc Tran debuterte på KIL som 16-åring. Enda en av en endeløs rekke unge uerfarne spillere som kommer til denne ingentingklubben som mister nesten alle spillerne sine første gang de får bedre enn 4 på VG-børsen. Hvorfor i all verden har ikke Kongsvinger rykket ned? De burde jo ha gjort det for lenge siden.
- Det er et lite sted, og alle spillerne gir alt for klubben hele tiden. De er flinke til å hente inn lovende spillere fra lokale klubber i lavere divisjoner, og de har også vært heldige med trenerne, som har klart å jobbe med disse talentene og gjort dem gode.
Hva kan Vålerenga lære av KIL?
- Vålerenga er noe helt annet. Kongsvinger spiller stå-på-fotball mens VIF spiller mye mer teknisk.
Kanskje VIF burde legge bort all teknikken og satse hardere på å få poeng i stedet?
- Nei, det synes jeg ikke. Jeg liker å spille teknisk fotball. Vålerenga er på vei opp, forhåpentligvis. Hvis vi tetter igjen bakover kommer vi høyere på tabellen, og så satser vi på medalje neste år.
- Selv skal jeg stå på enda hardere enn jeg har gjort før, enten jeg blir satt til å spille venstreback eller midtstopper. Jeg har spilt begge steder før, og er god på begge. Jeg kan lese spillet, vinne ballen og bruke farten min.
Sier Hai Ngoc Tran, og ser ut som om han mener det veldig alvorlig. Knut Henry Haraldsen ser også alvorlig ut der han tripper i bakgrunnen, og VPN skjønner at audiensen er over. Men det er nok ikke lenge før vi får se ham igjen, som venstreback mot Sogndal på Bislett 1. juli. Det er bare én hai i Norge, og han er vår.


 
 

Hai Ngoc Tran
Alder: 23
Yrke: Fotballspiller
Kjent for: Nylig kjøpt fra Kongsvinger for 2 millioner

 

 

  -
© VPN 1998 - info@vpn.no