Vålerenga fotball på nett
Vålerenga fotball på nett - Kampeneill.

Dagbok
Spillerne
Intervjuer
Multimedia
Terminliste

Klubb-info
Klans-info
Statistikk
Arkivet
Linker
Junior

Interaktivt
VPN-Spesial
English version

Om VPN

-
VPN møter Kent Bergersen

Spiller gjerne for Vålerenga igjen
- Jeg spiller gjerne for Enga igjen, sier Kent Bergersen. Etter 1. august er han kontraktsløs, han bestemmer seg for hvilken klubb han vil spille for i neste uke. Strømsgodset har tilbudt ham kontrakt ut neste sesong, men muligens reiser han til England for å prøvespille for noen engelske 1. divisjonsklubber.

Kenta forlot Vålerenga etter nedrykket i 1996. I tre måneder spilte han for Raith Rovers i Skottland, et bunnlag som gjorde det bra mens han var der.
- Jeg var med på sju kamper, vi tapte bare en kamp. Det var moro der borte, men laget var ikke noe spesielt bra og det var lite penger i klubben. Jeg ble kåret til man of the match i fire kamper, mimrer Kenta.

- Så gikk du til Panionios i Hellas. Var det moro?
- Jeg trivdes veldig bra der nede, det var en fin erfaring. Kontrakten varte til 30. juni, men jeg brøt den noen måneder før tiden. Det var både sportslige og økonomiske årsaker til det, men først og fremst fordi jeg ikke fikk pengene mine. Kontraktspengene fikk jeg, men bonuspengene har jeg ikke sett. Jeg veit ikke om jeg får de heller, da må jeg gå via FIFA. Sportslig var det heller ikke så moro på slutten, siden jeg ikke fikk spille noe særlig.

- Så var det hjem til Norge. Hvorfor ble det Strømsgodset?
- Jeg angrer ikke på oppholdet i Hellas, men å komme hjem klubbløs til norsk seriefotball i april, er ikke særlig gunstig. Da hadde jeg lite å velge i, lagene hadde satt sine staller, og det var mer enn nok av folk og lite penger. Jeg vet ikke hvorfor det ikke ble noen klubb på meg da, men det kan jo være fordi jeg spilte i en liga som ikke alle nordmenn følger like mye med i.

- Vurderte du å gå til Vålerenga?
- Jeg kontaktet aldri klubben direkte. Jeg regnet med at de ville ta kontakt hvis de var interessert, det var jo en del medier som skrev om hjemkomsten min. Men for å være helt ærlig så trodde jeg ikke at de ville gi lyd fra seg, selv om jeg gjerne hadde begynt i Vålerenga igjen. En av årsakene til det er at Drillo var trener på det tidspunktet.

- Ja, du ligner vel mer på Drillo som han selv var på banen enn på den typen spillere som han liker i dag?
- Ja, du kan godt si det sånn. I alle fall var jeg klubbløs helt til Strømsgodset viste interesse. Dit gikk jeg fordi Jens Martin Støten er en trener som jeg har hatt før, klubben ligger på Østlandet, og fordi klubben kom med et tilbud.

- Du har gjort det bra i Strømsgodset?
- Ja, det startet i hvert fall veldig bra med mange mål og bra spill. Etter hvert har det vel normalisert seg. Jeg har scoret fire mål på sju kamper, vanligvis har jeg scoret fem-seks mål i løpet av en sesong i Norge. Unntaket var da jeg scoret ni for Rosenborg ett år. Når jeg nå har scoret fire føler jeg at jeg har bidratt for klubben, og det med lite kamptrening i 1999.

- Men dere sliter i serien?
- Ja, men jeg føler at vi har den tabellposisjonen som vi fortjener ut fra hvor godt laget er. Tabellen lyver ikke, ferdighetene er nok ikke bedre. Men årsaken til det er helt klart skadeproblemer. To til fire spillere byttes i hver kamp, også på grunn av mange gule kort, og da blir det ikke kontinuitet.

- Du hadde vel trodd Enga skulle plassere seg høyere?
- Ja, det regnet jeg med, men ikke i toppen. Det er de ikke gode nok til.

- Hva er feil i Enga?
- Det veit jeg ikke. Jeg har sett fire kamper, hjemme mot Bodø/Glimt, Molde, Rosenborg og Brann. Kampen mot Molde var det beste jeg har sett av Vålerenga på mange år, også mot Rosenborg var det brukbart - lenge. I cupen mot Brann var det ikke så bra. Jeg synes det virket som de spilte et 4-3-3-system som ikke passet ut fra spillermateriellet. De brukte vinger som ikke er vinger. Og de gjør samme feil som oss: Mister ballen høyt og får kjapp overgang imot. Noe av problemet er vel også at spillermateriellet ikke er godt nok, det er fremdeles mange fra 1996-sesongen som er med.

- Hva synes du om John Carew-saken? Burde han blitt solgt?
- Det har jeg ikke tatt stilling til. Jeg har imidlertid forståelse for enhver norsk spiller som ønsker å spille for Rosenborg. Jeg har også forståelse for at Vålerenga må ta økonomiske hensyn. Carew er nok uansett en type som trenger folk rundt seg som tar seg av'n. Han er ung og det skjer veldig mye rundt ham. Når han er god er han veldig god, men han er også veldig dårlig når han er dårlig. Vålerenga med og uten Carew i form er to forskjellige lag. Han er neppe upåvirket av alt som har skjedd rundt ham på søndag.

- Hvordan blir det å spille foran Klanen igjen?
- Aller helst skulle jeg stått på den andre banehalvdelen og hatt Klanen i ryggen, jeg kunne jo heller tenkt meg å spille for Vålerenga fremfor Strømsgodset. Men det er nå en gang slik at jeg spiller i Drammen, og da har jeg etter to måneder lagt hjertet mitt i Strømsgodset. Jeg gleder meg i alle fall til å kunne ta bagen over skulderen og rusle til kamp, siden jeg bor like ved Mølla i Maridalsveien. Dessuten er atmosfæren på Bislett alltid spesiell.

- Hva tror du om selve kampen?
- Det kommer til å bli veldig jevnt, siden mye står på spill for begge lag. Jeg ser for meg mange dueller og dødballsituasjoner. Etter hva jeg skjønner på avisene spiller Vålerenga litt mer Drillo-fotball nå enn da Drillo var der, så velspilt blir vel ikke kampen. Men få med at jeg har veldig sans for Klanen. Det har jeg, altså, og jeg har ikke lyst til å bli mobbet, sier 32-åringen.


 
 


 

 

  -
© VPN 1999 - info@vpn.no